Dejan Varl v Kranju z novo vlogo

Hokej 2. Avg 202316:47 0 komentarjev
Dejan Varl
Foto: Martin Metelko

Nekdanji slovenski hokejist Dejan Varl, ki je večino igralske kariere preživel na Jesenicah, bo po novem kot glavni trener vodil kranjski Triglav.

Dejan Varl je igralsko kariero sklenil leta 2013, prav vsa hokejska leta z izjemo tistega na prelomu tisočletja, ko je igral za Phoenix Mustangs, pa je preživel na Jesenicah. Tam je v zadnjih letih vzporedno opravljal še vlogo pomočnika trenerja, s sezono 2013/14 pa je prvič postal vodja stroke – takrat pri ekipi do osemnajst let.

Tudi v nadaljevanju je večinoma delal z mladinci, člansko ekipo pa je vodil v sezoni 2015/16 v ligi INL. Deloval je tudi kot pomočnik trenerja v slovenski reprezentanci – najprej do 20, v zadnjih dveh letih pa tudi do 18 let.

Pred sezono 2021/22 se je preselil v Kranj, kjer je prav tako vodil mladinsko moštvo. Lani ga je popeljal do tretjega mesta v državnem prvenstvu. V novi sezoni pa bo na klopi članskih kranjskih orlov nasledil dolgoletnega trenerja Gorazda Drinovca.

“Po dveh letih dela z ekipo U19 me letos čaka nov izziv z ekipo članov. Ekipa je v zadnjih letih dosegala super rezultate. Ima izkušene igralce, pomešane z mlado močjo, ki so dobra klapa in ki znajo v težkih trenutkih stopiti skupaj in odigrati najboljše partije. Za letošnjo sezono si najbolj želim, da bo ekipa zdrava, da bo čim manj poškodb ter da bodo igralci uživali v hokeju,” ob novem izzivu za spletno stran kluba dejal Varl.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!