Vstal je in zaploskal: epski podvig Olimpije skozi Obrezov mikrofon (VIDEO)

Evropa 2. Avg 202313:24 3 komentarji
Foto: Uroš Skaza

Kakšen večer v Stožicah! Medtem ko v Hollywoodu scenaristi stavkajo, so nogometaši Olimpije namesto njih v Stožicah spisali epski scenarij in se po največji možni drami z zmago proti bolgarskem Ludogorcu (2:1) uvrstili v tretji krog lige prvakov. Na Sporklubu ste lahko tekmo spremljali v družbi našega komentatorja Gorana Obreza, ki je v svojem slogu poskrbel za nepozabno televizijsko izkušnjo in oplemenitil prizore, ki so tako ali tako odšli v slovensko nogometno zgodovino.

V zraku je bilo veliko pričakovanje. Ljubljanska Olimpija je bila le korak od velikega podviga in izločitve bolgarskega prvaka Ludogorca v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Nagrada je bila mamljiva, ne le tretji krog in bržkone obračun s turškim velikanom Galatasarayem, ampak tudi zgodovinska prva uvrstitev zmajev v skupinski del evropskih tekmovanj.

A čeprav je bilo v zraku poleg naelektrenosti zaradi nevihte čutiti nekaj posebnega, si drame, kakršno so uprizorili ljubljanski nogometaši, ni upal napovedati nihče. Tudi naš komentator Goran Obrez je srečanje začel mirno. V svojem slogu.

Uvodni pozdrav Gorana Obreza

In tako je šlo skozi celotno srečanje. Malce navzgor, malce navzdol. Potem pa … Najprej zadetek Timija Maxa Elšnika za 2:1 in potem še dosojena enajstmetrovka v korist Ludogorca, ki jo je v 111. minuti tekme ubranil Matevž Vidovšek. In eksplozija Stožic ter našega komentatorja.

Zadetek Timija Maxa Elšnika

“O ne, ne, ne!” dosojena enajstmetrovka za Ludogorec

Obramba Matevža Vidovška

Po koncu tekme so Gorana Obreza tako kot vse ljubitelje slovenskega nogometa ponesla čustva. Tako je denimo aplavdiral ‘kralju Matevžu’, ohranjal sanje o ligi prvakov ter na svojstven način pospremil prizore navijaške invazije, ko je zeleno-belo morje preplavilo zelenico stadiona Stožice. Pa kaj bi pisali, vse skupaj lahko preverite v posnetkih.

Aplavz za kralja Matevža

Nepozaben komentar zaključka srečanja v celoti

Ne pozabite, že danes je na Sportklubu čas za naslednji veliki spektakel, pred nami je košarkarska tekma med Slovenijo in Grčijo, ki jo bo iz dvorane Stožice v vaše domove ponesel Miha Penko. Družbo na komentatorskem mestu mu bo delal naš strokovni sodelavec Marko Maravič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje