“Fantje se borijo za prostor pod soncem”

Hokej 24. Apr 20239:45 0 komentarjev
Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar. Foto: Uroš Skaza

Po dveh prostih dnevih se je slovenska hokejska reprezentanca znova zbrala. Zasedba pod vodstvom Matjaža Kopitarja vstopa v drugi del priprav, v katerem jih čaka še pet prijateljskih tekem. Selektor je zaenkrat zadovoljen s prikazanim, najbolj pa ga veseli predvsem zagnanost igralcev.

Po prijateljskih tekmah z Italijo v četrtek in petek na Bledu, ko je Slovenija upravičila vlogo favorita, so slovenski hokejisti imeli prost konec tedna, danes pa so se znova zbrali. Do srede jih čakajo treningi na domačih tleh, nato pa se bodo podali na pot do Pariza, kjer bodo v petek in soboto palice prekrižali s Francijo.

Po približno polovici priprav in petih prijateljskih tekmah je bil selektor Matjaž Kopitar zadovoljen. “Fantje se borijo za svoj prostor pod soncem. To je bilo pričakovati. Delajo zagnano. Zadovoljen sem s pristopom, z vsakim treningom. Nismo še imeli slabega treninga. Vsi se zavedajo, da je nekaj hokejistov še preveč. Nimam kaj takega, da bi lahko rekel, da je slabo,” je prve skupne tri tedne povzel Jeseničan.

Na drugi tekmi proti Italiji je lahko Slovenija veliko preizkušala igro z igralcem več, ki je uspešno stekla. Vsi štirje goli so padli ob številčni premoči. “Ja, ampak to ni bil cilj na teh tekmah.. Dali smo štiri gole, morali bi jih dati več v igri pet na pet, saj smo imeli ogromno priložnosti. A zato so še priprave, da bomo učinkovitost poskušali izboljšati in potem bo dobro,” je dejal Kopitar.

slovenska hokejska reprezentanca
Foto: Uroš Skaza

Zdravstveno stanje v garderobi je dobro, nekaj težav ima le Matija Pintarič, ki se šele priključuje ekipi. Veseli pa ga dejstvo, da so risi na obeh tekmah zgodaj dopoldne (pred dobrim tednom dni v Mariboru proti Poljski in v petek na Bledu proti Italiji) delovali dobro. Prvi dve tekmi na prvenstvu (13. in 14. maja proti Švici in Kanadi) bosta na sporedu že ob 13.20 po latvijskem času. “Tu je prehrana še največji problem. No, ne problem. Fantje morajo ugotoviti, kaj jim odgovarja. Koliko pred tekmo jesti in kaj. Ampak smo to kar v redu naredili,” je še en izpolnjen cilj priprav izpostavil vodja slovenske klopi.

Po dveh tekmah v francoski prestolnici se bo slovenska reprezentanca vrnila v domovino, v naslednjem tednu pa bo dve prijateljski tekmi odigrala še v Budimpešti z domačo Madžarsko. Sledi zaključek priprav in zadnja prijateljska tekma 9. maja v Kobenhavnu z Dansko, od koder se bo ekipa odpravila direktno v Rigo.

Zasedba Slovenije:

Vratarji: Luka Gračnar, Gašper Krošelj, Rok Stojanovič, Žan Us

Branilci: Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Aleksander Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Maks Perčič, Matic Podlipnik, Miha Štebih, Nejc Stojan

Napadalci: Miha Beričič, Tadej Čimžar, Jan Drozg, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robet Sabolič, Blaž Tomaževič, Miha Zajc, Rok Tičar, Nik Simšič, Jan Urbas, Miha Verlič, Žiga Jeglič

Prijateljske tekme pred SP:

6. april 2023, Beljak: Avstrija – Slovenija 3:5

13. april 2023, Maribor:Slovenija – Poljska 3:2 po kazenskih strelih 

14. april 2023, Maribor:Poljska – Slovenija 4:2 po kazenskih strelih 

20. april 2023, Bled:Slovenija – Italija 4:2

21. april 2023, Bled:Slovenija – Italija 4:1 

28. april 2023, Pariz: Francija – Slovenija

29. april 2023, Pariz: Slovenija – Francija

3. maj 2023, Budimpešta: Madžarska – Slovenija

4. maj 2023, Budimpešta: Slovenija – Madžarska

9. maj 2023, Kobenhavn: Danska – Slovenija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!