Šivic se z vodstvom Olimpije pogovarja vsak dan

Hokej 30. Dec 202210:05 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Ob začetku leta so skrbeli za hokejsko evforijo, ob koncu so se znašli v začaranem krogu neuspehov. Hokejisti Olimpije so pred zadnjo tekmo leta 2022, ki jih čaka nocoj v Salzburgu, nanizali sedem porazov zapored. Slavje na Solnograškem bi vsaj malce popravilo vtis pred vstopom v novo leto.

Ko so se Ljubljančani spomladi v ligi ICE v četrtfinalni bitki z Beljakom poslovili šele po sedmi tekmi in poletju, ki je zaradi nastopanja v ligi prvakov prinesel predčasne priprave, si verjetno noben navijač Olimpije ni predstavljal, v kako globoko brezno bodo njihovi ljubljenci padli pred koncem leta 2022.

V decembru, ki za zmaje ni nič kaj vesel ali prazničen, so zmagali le na eni tekmi, nato pa jih izgubili sedem zapored. Nazadnje v sredo doma proti KAC-u (1:6), ko so kljub izidu na semaforju pokazali spodbudnejšo predstavo kot v zadnjih tednih. S takšno oceno se je strinjal tudi trener Mitja Šivic.

Bolje kot prej, a rezultat tega ne kaže

“Vsaka zmaga in vsak poraz se razlikuje. 52 minut, do Ervinovega prekrška, smo naredili ogromno stvari zelo dobro. V obrambi smo bili precej boljši kot zadnje tekme, bili smo agresivni, tako kot smo bili dogovorjeni. Ob prvem golu smo sicer zaspali, takšna napaka se ne bi smela zgoditi. Plošček smo premikali hitro, čez srednjo tretjino smo uspešno prehajali. Dovolj smo napadali, si ustvarili priložnosti. Ampak v 52 minutah je KAC praktično vsako pravo priložnost zaključil z golom, nam pa to ni uspelo. In nato je šlo hitro na 5:1,” je dejal Gorenjec na klopi Ljubljančanov.

Ta se je v zadnjem času znašel pod plazom kritik navijačev zeleno-belih, praktično ne mine tekma v Tivoliju, ko ne bi s tribun slišali opazke, naj odstopi.

Foto: HKO/Domen Jančič

Tekmeci so zelo zahtevni

“Stvari se vedno lahko obrnejo. Tudi v zelo kratkem času. Moramo pa še naprej delati. Nihče nam ne zagotavlja, da bomo na dobrih tekmah dobivali točke. Moramo pa jih začeti zbirati. Naš cilj mora biti pre-playoff. Te točke je nekje treba dobiti in naslednja priložnost je naslednja tekma, pa čeprav igramo proti hitremu in močnemu Salzburgu,” je prepričan 43-letnik. “Sliši se smešno, ampak ta tekma je dobra pot za naprej, če odmislimo rezultat,” se je še enkrat dotaknil predstave proti Celovčanom.

Na vprašanje Sportkluba, če se je pogovarjal z vodstvom kluba, je Šivic najprej dejal “o čem”, ko smo mu pojasnili, da o slabem nizu izidov, pa je dodal: “Ves čas se pogovarjamo, vsak dan. Miha (Butara, op. p.) je poudaril, da smo v ligi, kjer želimo dostojno zastopati barve kluba in ponuditi priložnost slovenskim fantom. Enkrat bo sezona nadpovprečna, enkrat podpovprečna. Nihče pa me ne bo prepričal, da ne delamo dobro. Ampak imamo zelo zahtevne nasprotnike. Treba je naprej delati na vseh področjih v klubu in postajati boljši.”

Joseph Gareffa. Foto: HKO/Domen Jančič

Boj za državno krono blizu, da daleč

Veliko bolj redkobeseden je bil glede odsotnosti napadalca Josepha Garreffe, ki po njegovem mnenju glede na stil igranja ni dosegel pričakovanega točkovnega učinka. “Ostaja izven ekipe do nadaljnjega,” je pripomnil Šivic. Ni pa želel še govoriti o finalu državnega prvenstva, ki se sicer bliža zelo hitro. 10. januarja bo prvo tekmo z Jesenicami v seriji na dve zmagi gostil prav Tivoli. Pred tem zmaje čakajo še tekme s Salzburgom, Asiagom, KAC-em (vse v gosteh) in domači s Pioneers Vorarlberg in Dunajem.

“Do konca rednega dela imamo še 20 tekem. Na njih si želim, da smo tako odločni in da tako delamo stvari kot proti KAC-u, čeprav se to morda sliši smešno ob rezultatu. Da sestavimo 60 minut in ne bo šel vsak njihov plošček v naš gol. Srečo si je treba zaslužiti, treba je biti hraber, odgovoren in potrpežljiv. In nato se bodo stvari poklopile,” je zaključil strateg zmajev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!