Kralji vodili, potem pa klonili po podaljšku

Liga NHL 12. Dec 20189:12 > 9:17
Getty Images

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v noči iz torka na sredo odigrali drugo tekmo v dveh večerih in zopet izgubili, potem ko so po dveh tretjinah vodili s 3:1. Tokrat so bili po podaljšku uspešnejši hokejisti moštva Buffalo Sabres.

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so še drugi večer zapored izgubili tekmo rednega dela sezone, potem ko jih je najprej ugnal Detroit, danes ponoči pa so to storili še igralci moštva Buffalo Sabres. Kralji so po treh tretjinah vodili s 3:1, a so v zadnji tretjini dovolili povratek nasprotnikov.

Odločal je podaljšek, kjer pa je prvi po slabih sveh minutah igre v polno zadel domači adut Jeff Skinner. Buffalo je tako prekinil niz petih zaporednih porazov, medtem ko se slaba sezona hokejistov iz Los Angelesa nadaljuje. Anže Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku Kraljev, ko je mrežo zatresel Jake Muzzin.

Kralji so med tekmo izgubili dva nosilca igre, ki sta se poškodovala in nista uspela nadaljevati obračuna – Drewa Doughtyja in Diona Phaneufa. To pa je pomenilo, da je imela ekipa na voljo vsega štiri branilce na ledeni ploskvi, kar so hokejisti Buffala s pridom izkoristili.