Kopitar petič na tekmo "all-star"

Liga NHL 31. Dec 201914:31 > 14:42
Getty Images

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar bo petič v karieri igral na tekmi zvezd. Severnoameriška liga NHL je v ponedeljek objavila seznam igralcev, ki bodo svoje veščine kazali 25. januarja v St. Louisu, na njem pa je tudi član Los Angeles Kings.

Getty Images

 Tekma zvezd bo petič potekala po formatu štirih ekip, ki bodo igrale tri na tri po sistemu izpadanja. Vsaka ekipa bo predstavljala eno izmed divizij.

Domači St. Louis bo imel na tekmi največ igralcev, in sicer tri: Ryana O’Reillyja, Alexa Pietrangela in Jordana Binningtona. Zdajšnjemu seznamu igralcev bodo z glasovanjem navijačev na uradni spletni strani lige dodali še po enega igralca v vsako skupino.

Kopitar bo nastopil za pacifiško divizijo, v kateri bodo njegovi soigralci Logan Couture (San Jose Sharks), Leon Draisaitl (Edmonton Oilers), Connor McDavid (Edmonton Oilers), Elias Pettersson (Vancouver Canucks), Jakob Silfverberg (Anaheim Ducks), Matthew Tkachuk (Calgary Flames), Marc Giordano (Calgary Flames), Marc-Andre Fleury (Vegas Golden Knights) in Darcy Kuemper (Arizona Coyotes).