Prva tuja moč za prihodnjo sezono prihaja iz Latvije

Hokej 7. Apr 202310:56 0 komentarjev
Maris Bičevskis
Foto: Profimedia

Maris Bičevskis, latvijski hokejist, ki je zadnjo sezono preživel v češki extraligi, je nova okrepitev SŽ Olimpije za prihodnjo sezono, so danes sporočili iz kluba.

Zadnjih pet sezon je Maris Bičevskis odigral za Mlado Boleslav, kjer je bil soigralec s slovenskim reprezentančnim vratarjem Gašperjem Krošljem, in Mountfield. Kot član moštva Dinamo Riga je odigral 291 tekem tudi v KHL in dvakrat nastopil na prestižnem Spenglerjevem pokalu v Davosu. Odigral je tudi 14 tekem v hokejski ligi prvakov, za latvijsko izbrano vrsto pa je zbral 87 nastopov. V minuli sezoni je sicer 31-letnik, ki igra na položaju centra, odigral 50 tekem, na katerih je dosegel devet točk (dva gola in sedem podaj).

“Navdušen sem, da prihajam v Ljubljano. Slišal sem veliko dobrih stvari o mestu, klubu in ligi ICE ter navsezadnje tudi o Sloveniji. Veselim se novega izziva, ki ga prinaša selitev v Ljubljano,” je ob podpisu pogodbe povedal novinec v zmajevem gnezdu.

“Maris je zelo izkušen igralec, ki se je kalil v res dobrih ligah in na več svetovnih prvenstvih. Z njim dobivamo dobrega centra, ki igra odlično tako v napadu kot v obrambi in je močan v igri ena na ena. Njegovo vlogo v ekipi vidim bolj ofenzivno, kot jo je imel v preteklih letih, a sem prepričan, da se bo dobro znašel,” pa je povedal trener glavne ekipe Upi Karhula.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!