Washington se poslavlja, še dve dodatni sedmi tekmi

Hokej 14. Maj. 20227:01
Delite:
Foto: guliverimage

Florida Panthers so na šesti tekmi serije prvega kroga končnice lige NHL s 4:3 ugnali Washington Capitals in se uvrstili v drugi krog. Seriji med Pittsburghom in New Yorkom ter Dallasom in Calgaryjem pa se bosta odločali na sedmi tekmi.

Florida, najboljša ekipa rednega dela lige NHL, je upravičila vlogo favorita proti Washingtonu. Šesto tekmo so po podaljšku dobili s 4:3 in si kot tretji zagotovili vstopnico v drugi krog. Mož odločitve je bil v tretji minuti dodatnega dela igre Carter Verhaeghe. Washington je v seriji že vodil z 2:1, nato pa je Florida stvari postavila na svoje mesto, dobila tri zaporedne obračune in se veselila zasluženega napredovanja.

Kar pet od osmih serij prvega kroga pa se bo odločalo na ključni sedmi tekmi. New York je namreč v Pittsburghu s 5:3 ugnal pingvine, Dallas pa na domačem ledu s 4:2 kanadski Calgary.

Sedme tekme bodo odločale tudi v serijah med Carolino in Bostonom, Torontom in Tampo ter Edmontonom in Los Angelesom Anžeta Kopitarja. Slovenskega reprezentanta tekma čaka danes ponoči.

Liga NHL, prvi krog končnice:

Sobota, 14. maj:

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3:5 /3:3/

Washington Capitals – Florida Panthers 3:4 /2:4/

Dallas Stars – Calgary Flames 4:2 /3:3/

Komentari

Vaš komentar