Bo nastopil ali ne? Jonas Vingegaard in Visma končala ugibanja

Kolesarstvo 20. Jun 202413:43 1 komentar
Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Iz vrst Visme-Lease a Bike so sporočili, da bo na letošnji dirki po Franciji nastopil tudi njen dvakratni zmagovalec Jonas Vingegaard. Ob tem so Nizozemci predstavili ekipo za letošnji Tour in novo različico dresa.

Ugibanj je konec! Ekipa Visme-Lease a Bike je v sporočilu za javnost, kjer je predstavila celotno ekipo in novo različico dresa za letošnjo dirko po Franciji, potrdila, da bo na Touru de France, ki se začne prihodnjo soboto v Firencah, nastopil tudi danski šampion.

Spomnimo, Jonas Vingegaard se je resno poškodoval pri skupinskem padcu, ki se je zgodil med četrto etapo dirke po Baskiji. Utrpel je več zlomov reber in odšel na operacijo ključnice, največji problem pa je predstavljal pnevmotoraks. A Danec je  v zadnjem obdobju trdo garal in okreval dovolj, da je, kot so sporočili iz njegovega moštva, nared za branjenje prestižne zmage na tritedenski kolesarski preizkušnji.

“Navdušen sem, da lahko nastopim na Touru. Zadnjih nekaj mesecev ni bilo vedno lahkih, vendar se zahvaljujem svoji družini in ekipi Visme za njihovo neomajno podporo. Delali smo skupaj, da smo prišli do tega trenutka. Počutim se dobro in sem zelo motiviran,” je zatrdil Danec.

Vingegaard
Foto: Visma-Lease a Bike

Izjemno močna zasedba

Z napredkom v zadnjih tednih je zadovoljen tudi športni direktor Visme Merijn Zeeman. “Zelo sem ponosen na Jonasa in na celotno trenersko ekipo. Vrača se po resni izkušnji. V zadnjem času je dokazal, kakšen šampion je. Tako mentalno kot fizično. Seveda ne vemo, kako visoko in daleč bo lahko šel. Previdni bomo, saj zadnje čase ni dirkal, priprave niso bile idealne. Toda pripravljen je, zdrav in motiviran.”

V nizozemski ekipi, ki bo tokrat namesto v tradicionalnih rumeno-črnih barvah nastopila v modro-sivi različici dresa, bosta še dva povratnika po poškodbi. Wout van Aert in Christophe Laporte, nasploh pa bo osmerica izjemno močna. Ob omenjeni trojici bodo dirkali še Matteo Jorgenson, Sepp Kuss, Wilco Kelderman, Tiesj Benoot, prostor pa bo tudi za Slovenca Jana Tratnika.

Tratnik
Foto: Visma-Lease a Bike

Izjemno močna zasedba, ki jo čakata dva velika izziva: Tadej Pogačar z morda še močnejšo ekipo UAE Emirates in Primož Roglič z zasedbo Bore Hansgrohe … Vročica pred startom prihodnjo soboto, 29. junija, narašča!

Vingegaard van Aert Vingegaard van Aert
Foto: Visma-Lease a Bike
Foto: Visma-Lease a Bike
Visma-Lease a Bike Visma-Lease a Bike
Foto: Visma-Lease a Bike
Tratnik, Benoot, Jorgenson Tratnik, Benoot, Jorgenson
Foto: Visma-Lease a Bike
Tiesj Benoot Tiesj Benoot
Foto: Visma-Lease a Bike
Matteo Jorgenson Matteo Jorgenson
Foto: Visma-Lease a Bike
Christophe Laporte Christophe Laporte
Foto: Visma-Lease a Bike
Visma-Lease a Bike Visma-Lease a Bike
Foto: Visma-Lease a Bike
Wout van Aert Wout van Aert
Foto: Visma-Lease a Bike

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje