Britanski najstnik pometel s konkurenco, Eugenija Bujak med deseterico

Kolesarstvo 20. Sep 202317:50 0 komentarjev
Joshua Tarling.
Joshua Tarling.. Foto: profimedia

Na Nizozemskem je bila sreda na evropskem prvenstvu v kolesarjenju rezervirana za kronometer. Članski prvak je postal Joshua Tarling, v ženski konkurenci pa je bila najboljša Marlen Reusser.

19-letni Britanec, ki je na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas osvojil bronasto medaljo, je na 30-kilometrski trasi povsem pometel s konkurenco. Drugouvrščenega Švicarja Stefana Bisseggerja je premagal za 42 sekund. Bron je osvojil Belgijec Wout Van Aert, ki je zaostal še sekundo več.

Joshua Tarling
Joshua Tarling. Foto: profimedia

V sicer oslabljeni konkurenci ni bilo slovenskih kolesarjev, od renomiranih kronometristov pa so med drugim nastopili še Danec Mikkel Bjerg (četrto mesto, zaostanek 1:09), Francoz Remi Cavagna (osmo mesto, zaostanek 1:25) in Švicar Stefan Küng (11. mesto, zaostanek 1:29).

Pri ženskah je evropska prvakinja postala Švicarka Marlen Reusser, tudi ona s podobno prednostjo kot Tarling. Za 43 sekund je namreč ugnala Britanko Anno Henderson, ki je osvojila srebro, tretja je končala Avstrijka Christina Schweinberger. Edina Slovenka na kronometru Eugenia Bujak se je uvrstila na osmo mesto z zaostankom minute in devetih sekund.

“Z današnjim nastopom sem lahko res zadovoljna. Po zadnji dirki sem bila precej utrujena, a je počitek v zadnjih dneh prišel prav. Noge so se danes dobro vrtele in z doseženim rezultatom med prvih deset sem zadovoljna. Tudi glede na zaostanek lahko rečem, da sem odpeljala odlično vožnjo na čas. Za tretjim mestom sem zaostala manj kot pol minute,” je dejala Bujak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!