Roglič brez tveganja zlahka ubranil majico vodilnega

Kolesarstvo 2. Apr 202414:52 > 17:26 3 komentarji
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Na dirki po Baskiji je bila na sporedu razmeroma ravninska druga etapa. Primož Roglič na 160-kilometrski poti od Iruna do Kanba ni imel težav in zlahka ubranil rumeno majico vodilnega v seštevku. Etapo je po sprintu glavnine dobil Paul Lapeira.

Tik pred ciljem so morali kolesarji premagati manjši klanec, glavnina se je pred zadnjim kilometrom razbila na dva dela. V dobrem položaju za zaključek je bil tudi Primož Roglič, ki pa se na mokri in spolzki cesti pametno ni vmešal v zaključni sprint. Cilj je prečkal v času zmagovalca in tako ubranil majico vodilnega.

Najmočnejši v sprintu je bil Francoz Paul Lapeira (Decathlon AG2R La Mondiale Team), ki je bil močnejši od Italijana Samuela Battistelle in Belgijca Louisa Vervaeka. Roglič je cilj prečkal na 29. mestu v družbi vseh favoritov za skupno zmago.

Član Bore Hansgrohe je ohranil 10 sekund naskoka pred Dancem Mattiasom Skjelmosejem, sledita Remco Evenepoel (+0:11) in Jonas Vingegaard (+0:15).

Tretja etapa bo daljša in bolj razgibana od torkove ter bo kolesarje popeljala čez kar šest kategoriziranih vzponov. Šlo bo sicer za klance druge in tretje kategorije. Premagati bodo morali 191,2 kilometra od Ezpelete do Altsase in skupno 2.605 višinskim metrov.

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Baskiji, 2. etapa:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje