Zelena luč za Primoža Rogliča

Kolesarstvo 11. Apr 202415:14 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Primož Roglič se je po hudem padcu na dirki po Baskiji že vrnil v trenažni proces. Slovenski kolesarski zvezdnik tako že načrtuje nastop na enodnevnih klasikah v Belgiji, čeprav njegova pripravljenost, kot pravi šef ekipe Ralph Denk, še ni na najvišji ravni.

Omenjeni padec je nekoliko spremenil potek priprav na zanj osrednjo dirko sezone, Tour de France. Po predčasnem koncu dirke po Baskiji si bo morda moral poiskati dodatne tekmovalne izzive, a vodja ekipe Bora-Hansgrohe Ralph Denk vztraja pri začrtani poti.

“Valonska puščica in dirka Liege – Bastogne – Liege ostajata v programu, čeprav se zavedamo, da Primož morda še ne bo stoodstotno pripravljen za obe preizkušnji,” je za britanski Guardian dejal Denk.

Ob tem je dodal, da nekateri kolesarji ne potrebujejo nobenih dodatnih dirk, da se dobro pripravijo, pri čemer je posebej izpostavil Mathieuja van der Poela.

Denk je še povedal, da je navkljub Rogličevemu padcu dirka po Baskiji dala nekaj pozitivnih odgovorov. K temu je pripomogla predvsem Rogličeva zmaga v kronometru prvi dan dirke, saj so s tem v ekipi dobili potrditev, da so spremembe opreme šle v pravo smer ter da je imel Roglič na voljo zelo hitro kolo.

Valonska puščica in dirka Liege – Bastogne – Liege bosta na sporedu 17. oziroma 21. aprila. Na najstarejšem spomeniku sezone bo nastopil tudi Tadej Pogačar, to bo prvo letošnjo srečanje med slovenskima kolesarskima zvezdnikoma.

Kronologija dogodkov

Padec na četrti etapi dirke po Baskiji se je zgodil 4. aprila. V naslednjih urah in dnevih so sledile informacije o Rogličevemu stanju. Pri nemški ekipi so potrdili, da so pregledi v bolnišnici pokazali, da Slovenec pri padcu ni utrpel nobenega zloma.

Tri dni po padcu je 34-letnik objavil fotografije, na katerih so vidne posledice padca.

Primož Roglič
Foto: Primož Roglič/Instagram

Roglič je na svojem Instagram profilu zapisal: “Spomini na tretjo in četrto etapo dirke po Baskiji. Počutim se že nekoliko bolje. Vsem kolesarjem želim hitro okrevanje. Se vidimo na cesti!”

Teden dni po padcu je šef ekipe Ralph Denk potrdil, da bo zasavski orel nastopil že na prihajajočih enodnevnih klasikah.

Vse o padcu na dirki po Baskiji:

Končni račun strašljivega padca

Ganljivo sporočilo žene nesrečnega kolesarja

Posnetki padca

Jani Brajkovič o padcih

Pogled direktorja dirke Po Sloveniji: To ni stadion

Francoza našla razloge za četrtkov baskovski masaker

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!