Prihodnost razpeta med rivaloma štajerskega derbija

Nogomet 10. Nov 202311:00 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Prihajajoča nogometna nedelja na slovenskih zelenicah ponuja kar dve poslastici. Prva bo štajerski derbi med Mariborom in Celjem, druga obračun Olimpije in Mure. S tremi od naštetih klubov je povezana kariera slovenskega reprezentanta Žana Karničnika, ki se bo kmalu znašel na razpotju svoje kariere.

Sezona je šele na začetku novembra, za Žanom Karničnikom pa je že 24 odigranih tekem. Trinajst prvenstvenih in šest evropskih v majici Celja ter štiri v dresu slovenske reprezentance, del katere bo znova že prihodnji teden, ko varovance Matjaža Keka čaka zaključek kvalifikacijskega ciklusa za nastop na Euru 2024 in izjemno pomembni tekmi z Dansko in Kazahstanom.

Še prej bo Korošec eden glavnih adutov Celjanov na prihajajočem štajerskem derbiju, na katerem želijo varovanci Damirja Krznarja popraviti rezultatski vtis po tekmi z Olimpijo in znova dokazati, kdo je letos najboljša ekipa v slovenskem nogometu. Tekma bo za Karničnika posebna tudi zato, ker bo igral proti klubu, kjer se je pred leti neuspešno dokazoval kot golobradi mladenič in obtičal v tedanji B ekipi Maribora. Danes je zgodba povsem drugačna. Po naših informacijah si namreč Mariborčani 29-letnika želijo vrniti v Ljudski vrt.

FOTO: Profimedia.

Maribor ga želi nazaj, a vprašanje, če si to želi tudi Karničnik

Zadeva pravzaprav ni presenetljiva. Trener Maribora Ante Šimundža Karničnika odlično pozna, skupaj sta namreč pisala najlepša poglavja nogometne zgodovine Mure, nato pa je bočnega branilca trofejni slovenski trener s seboj vzel še v Ludogorec. Poleg tega imajo vijolice na bočnih položajih v tej sezoni precej “lukenj”, še posebej na desni strani, ko ob poškodbi Martina Milca priložnost dobiva Andraž Žinič. Novi strateg vijolic naj bi tako že prižgal zeleno luč za to, da športni direktor Marko Šuler Karničnika pripelje v dres štajerskega ponosa, a naloga, ki je pred športnimi odločevalci kluba iz mesta ob Dravi, še zdaleč ni enostavna.

Gol Žana Karničnika na zadnjem štajerskem derbiju

Prihajajoča zima bo za Žana Karničnika v vsakem primeru prelomna. S koncem leta se namreč izteče posoja otroka Dravograda v moštvo Celja, kamor ga je za leto dni poslal bolgarski Ludogorec. Moštvo iz Razgrada sicer na 29-letnika ne računa več, kljub temu pa se njegovim uslugam ne bo odreklo povsem brezplačno. Orli bodo Korošca, ki ima pogodbo s serijskimi bolgarskimi prvaki podpisano do konca sezone 2024/2025, poslali na nogometni trg, pri čemer je njegova odkupna klavzula po naših informacijah nastavljena na nekaj manj kot 300.000 evrov.

Celje Maccabi tel Aviv Žan Karničnik
Foto: Jure Banfi

To je znesek, ki so ga Mariborčani sposobni plačati. A slovenska nogometna realnost je že nekaj časa takšna, da si tisto, kar si lahko privošči Maribor, lahko privošči tudi Celje. In grofje si enega izmed svojih najpomembnejših posameznikov želijo zadržati v svojih vrstah. Še več, po naših informacijah so pogovori o nadaljevanju Karničnikove nogometne poti v mestu ob Savinji v zelo zreli fazi in trenutno se zdi, da bodo navijači grofov tudi v letu 2024 stiskali pestil za slovenskega reprezentanta, ko bo ta v klubski konkurenci nosil majico Celja. V vsakem primeru bo ta zgodba epilog dobila zelo kmalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!