Jan Tratnik znova prikazal odlično predstavo

Kolesarstvo 12. Feb 202418:21 0 komentarjev
Jan Tratnik
Foto: osebni arhiv Jana Tratnika

Slovenski kolesar Jan Tratnik (Visma Lease a Bike) je na enodnevni dirki Clasica Jaen od Baeze do Ubede zasedel tretje mesto. Na 158,3 km dolgi trasi je slavil Španec Oier Lazkano (Movistar), ki je za 28 sekund ugnal Francoza Bastiena Tronchona (Decathlon AG2R La Mondiale). Tratnik je imel enak zaostanek.

Tretjo izvedbo enodnevne dirke, na kateri je lani slavil slovenski zvezdnik Tadej Pogačar, je dobil Lazkano, ta je 13 km pred ciljem za seboj pustil še zadnjega tekmeca iz skupine ubežnikov, Francoza Nicolasa Prodhomma (Decathlon AG2R La Mondiale).

Deset km pred koncem je imel Španec 40 sekund naskoka pred skupino štirih zasledovalcev, ki sta jo ob Tratniku in Tronchonu oblikovala Američan Sepp Kuss (Visma Lease a Bike) in Belgijec Tim Wellens (UAE Emirates).

Lazkano je zdržal vse do cilja, Tratnik pa se je skupaj s Tronchonom in Wellensom v ciljnem sprintu potegoval za drugo mesto, v tem je imel največ moči francoski kolesar. Njegov rojak Prodhomme je bil na koncu peti z zaostankom 42 sekund, še pet sekund več je na šestem mestu zaostal Kuss.

Na startni listi je bil tudi član UAE Emirates Domen Novak, toda dirke ni končal.

Tratnik je sicer letošnjo sezono začel pred dvema dnevoma, ko je na enodnevni dirki po Murcii osvojil drugo mesto.

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!