Kolumbija v Pariz z zvezdniškim dvojčkom

Kolesarstvo 13. Jun 20249:11 0 komentarjev
Dani Martinez Egan Bernal
Martinez in Bernal na Giru 2021, oba še kot člana Ineosa. Foto: Profimedia

Nekdanji zmagovalec kolesarskih dirk Tour de France in Giro d'Italia Egan Bernal bo za Kolumbijo nastopil na prihajajočih olimpijskih igrah poleti v Parizu, je v sredo sporočila tamkajšnja nacionalna zveza. Na cestni dirki bo nastopil skupaj z rojakom Danijem Martinezom, nekdanjim moštvenim kolegom pri Ineosu.

Sedemindvajsetletni Egan Bernal je že pred tem v začetku maja navedel, da bo nastopil na letošnji dirki po Franciji, ki se bo končala 21. julija, zdaj pa je potrdil še nastop na olimpijski cestni dirki v Parizu. Ta bo na sporedu 3. avgusta.

Januarja 2022 se je sicer kolesar Ineos Grenadiers zelo hudo poškodoval, ko se je med treningom zaletel v avtobus. Od takrat mu ni uspelo ponovno odkriti svoje forme, s katero je zmagoval na tritedenskih dirkah, kot tudi na dirki po Švici in dirki Pariz – Nica.

Letos se Kolumbijec vrača v boljšo formo, dirko po Kataloniji je končal na tretjem mestu, kjer je zaostal le za Špancem Mikelom Lando in zmagovalcem dirke, slovenskim asom Tadejem Pogačarjem. Bernal je sicer zmagovalec Toura de France 2019 in Gira d’Italia 2021, zanj pa bo to krstni nastop na igrah pod petimi krogi.

Kolumbijo bo na OI zastopal še Dani Martinez, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Bori Hansgrohe. Drugouvrščeni na letošnjem Giru, kjer ga je Pogačar ugnal za kar 9 minut in 56 sekund, bo v Parizu nastopil tudi v vožnji na čas. Ta bo na sporedu teden dni pred cestno dirko, torej 27. julija. Tudi zanj bo to debi na spektaklu vsakih štirih let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!