Kriterij po ulicah Saitame odločil sprint med Pogačarjem in Kussom (VIDEO)

Kolesarstvo 5. Nov 20238:26 1 komentar

Tadej Pogačar je zmagovalec kriterija po ulicah Saitame, ki je del promocije kolesarske dirke po Franciji. Kolesar s Klanca pri Komendi je v ciljnem sprintu ugnal člana ekipe Jumbo Visma, Seppa Kussa.

Pogačarju in Kussu je blizu cilja sledil tudi Slovak Peter Sagan (TotalEnergies), a sta se ga mlajša tekmovalca nato uspela otresti. Povprečna hitrost na dirki, ki je trajala kakšno uro in 20 minut, je znašala 43 km/h.

Slovenski šampion je prejšnji konec tedna nastopil tudi na kriteriju v Singapurju in osvojil tretje mesto za Belgijcem Jasperjem Philipsenom in Britancem Markom Cavendishom.

V deželi vzhajajočega sonca pa sta s Kussom (Jumbo-Visma) na 17 krogov dolgi dirki (59,5 km) napadla dva kroga pred koncem ter nato ujela ubežnika Sagana. Hitro si je trojica privozila dovolj prednosti, da so v zadnjem krogu obračunali za zmago.

Lep slovenski ekipni uspeh

“Sem presrečen, da sem prvič tukaj in izkusil to tekmovanje pred japonskim občinstvom. Je nekoliko drugače, gledalci so bili zelo glasni, nisem navajen, da nosijo napise z mojim imenom in ostale artikle. Varčeval sem moči za zaključek, ujela sva Petra (Sagana op.a.), ki je moral biti zaradi aktivnosti čez celotno dirko kar precej utrujen,” je po tekmi dejal Pogačar, a ni dal neposrednega odgovora na vprašanje, če bo prihodnje leto na Japonsko prišel v rumeni majici kot aktualni zmagovalec Toura de France.

Prestižno dirko je sicer v ekipni razvrstitvi dobila nizozemska Jumbo – Visma, za katero je nastopil tudi Jan Tratnik. Ekipni kronometer je šel moštvu Bahrain – Victorious, za katero je nastopal tudi Matevž Govekar. Pikčasto majico (9 točk) je osvojil Italijan Giulio Ciccone (Trek – Segafredo).

Slavnostna podelitev:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje