Luka Mezgec v prihodnji sezoni še bolj omejen

Kolesarstvo 12. Okt 202314:08 1 komentar
Luka Mezgec Groenewegen
Luka Mezgec in Dylan Groenewegen. Foto: profimedia

Potem ko je ekipa Jayco AlUla podpisala pogodbo s sprinterjem Calebom Ewanom, je avstralsko moštvo sporočilo še, da so podaljšali sodelovanje z Nizozemcem Dylanom Groenewegnom do konca sezone 2025. Kaj to pomeni za Luko Mezgeca?

Luka Mezgec se je v zadnjih letih razvil v enega boljših pomočnikov sprinterjev v glavnini. Za Jayco AlUlo, ki veliko računa na sprinterske uspehe, je tako nepogrešljiv del ekipe. Več kot očitno pa je, da priložnosti za kakšen vidnejši individualen uspeh v letu 2024 ne bo veliko.

Dylan Groenewegen, ki je od prestopa iz Jumbo-Visme leta 2021 prvi mož sprinterskega vlaka Jayca, je namreč podaljšal pogodbo z avstralskim moštvom do konca sezone 2025. V naslednjem letu bo Nizozemec še naprej računal predvsem na pomoč Slovenca, ki mu je letos med drugim pomagal do dveh etapnih zmag na dirki po Sloveniji.

Poleg tega pa se v moštvo vrača domači adut Caleb Ewan. Avstralec je bil do letošnje sezone član Lotto Dstnyja, za ekipo pa je že dirkal v časih, ko se je Jayco AlUla še imenovala Orica. V svoji karieri je zbral že 60 zmag. Tako Ewan kot Groenewegen imata po pet etapnih zmag na dirki po Franciji. Jayco Alula je na letošnjem Touru ostala brez, na prihodnjem si želi to popraviti.

Caleb Ewan
Foto: profimedia

Bo Mezgec lahko še dirkal “zase”?

Mezgec je v letošnji sezoni za svoj individualni rezultat dirkal le nekajkrat. Priložnost je dobil na tretji etapi dirke po Sloveniji, ko je Groenewegen skupaj s številnimi kolesarji na krožišču narobe zavil, v sprintu pa osvojil drugo mesto. Lep uspeh mu je uspel tudi na zadnji etapi, kjer je bil tretji.

Odlično pa se je 35-letnik izkazal na zadnji dirki sezone. Na Nizozemski preizkušnji Visit Friesland Elfstedenrace je dobil vlogo kapetana in jo upravičil s četrtim mestom.

Luka Mezgec
Luka Mezgec. Foto: Guliverimage

V prihajajoči sezoni bosta nanj računala kar dva vrhunska sprinterja. Ekipa se je okrepila še s tremi kolesarji. Iz Cofidisa prihaja Max Walscheid, iz Soudal Quick-Stepa Mauro Schmid, v letu 2024 bo novi član še mladi Italijan Davide De Pretto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje