Klemen Prepelič na radarju Sekulićevih Rusov

Košarka 12. Okt 202310:05 1 komentar
Klemen Prepelič. Foto: Aleš Fevžer

Čeprav nam je ob koncu svetovnega prvenstva dejal, da utegne kmalu postreči z imenom novega delodajalca, pa Klemen Prepelič tudi dober mesec po vrnitvi iz Manile še nima kluba. Stalnica med snubci je Lokomotiv Kuban.

Ko košarkarji Cedevite Olimpije streljajo s praznimi naboji, pogled v zelo skromno zasedenih Stožicah marsikomu uide proti prvi vrsti, kjer ob robu parketa sedi Klemen Prepelič. Tudi nekdanji ”zmaj”, a zdaj kot oče in gledalec. A čeprav je sezona 2023/24 že v polnem teku, pa 30-letni Bistričan pod koši še ni rekel zadnje besede. A ne v Ljubljani. Tudi njegov dvanajsti klub v karieri bo imel tujo zastavico. Dejstvo pa je, da se izkušeni slovenski reprezentant nahaja v fazi kariere, ko mu v želji po rednem dohodku ni treba sprejemati ponudb, nad katerimi ni najbolj navdušen.

V zadnjih tednih se je njegovo ime pojavilo v različnih kombinacijah, tudi v povezavi z Žalgirisom iz Kaunasa. A svojevrstna stalnica med potencialnimi klubi je Lokomotiv Kuban, torej ruski klub iz lige VTB, pri katerem trenersko taktirko že drugo zaporedno sezono vihti slovenski selektor Aleksander Sekulić. V tem tednu so pogovori znova oživeli, a strani še nista našli skupnega jezika, v prvi vrsti na finančni ravni.

Lokomotiv Kuban je sicer ta teden po dveh porazih prišel do prve zmage v regionalnem tekmovanju. Sekulićeva četa je z rezultatom 79:71 premagala moskovski MBA. Najboljši posameznik pa je bil ob tem ameriški center s slovenskim potnim listom Jordan Morgan (16 točk, 5 skokov). Prepeliča bi torej ob morebitni selitvi v Krasnodar pričakal še en znan obraz.

Klemen Prepelič, ki je imel v zadnjih letih nemalo zdravstvenih težav, je nazadnje nosil dres Valencie. Španija, kjer je igral še za Joventut in Real, je sicer zgolj ena od petih držav, v katerih si je v zadnjem desetletju služil košarkarski kruh. Po odhodu iz Slovenije je igral še v Turčiji (Banvit), Nemčiji (Oldenburg) in Franciji (Limoges, Metropolitans 92). Da še zdaleč ni za odpis, pa je dokazal na svetovnem prvenstvom, kjer je bil s povprečjem 14 točk, 3,1 skoka in 2,4 asistence v dobrih 20 minutah med najboljšimi posamezniki v slovenski reprezentanci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje