Nekdanji zmagovalec Toura: Le kaj si o združitvi ekip misli Primož Roglič

Kolesarstvo 26. Sep 202315:51 0 komentarjev
Roglič Thomas
Foto: profimedia

Po novici, da se bosta ekipi Jumbo-Visma in Soudal Quick-Step združili, so svoje mnenje izrazili tudi nekateri konkurentje. Valižan Geraint Thomas ima svoje pomisleke.

Zdi se, da je združitev Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa neizbežna. Situacijo je na svojem podkastu pokomentiral še nekdanji zmagovalec Toura Geraint Thomas, sicer član Ineosa. “Vse, kar bom povedal, je le: Jumbo sovraži Evenepoela, Remco sovraži Jumbo. To ne bo delovalo.”

Ob tem je v pogovor vpletel tudi ime Primoža Rogliča: “Slišati bi morali, kaj ima o tem za povedati Roglič. Ne želim začenjati govoric, samo pravim,” je namigujoče dodal.

Nadaljeval je: “Zakaj bi si Jumbo želel tega? Ravnokar so osvojili tri tritedenske dirke. Kako ti po taki sezoni ne uspe najti sponzorja? Imajo najboljše kolesarje, zmagali so praktično vse.”

Roglič v rožnatem
Primož Roglič in Geraint Thomas sta bila glavna tekmeca na letošnjem Giru. Foto: Profimedia

Thomasov ekipni kolega pri Ineosu Luke Rowe prav tako ne razume taktike. “Žalostno, če je res. Govorice, da po proračunu želijo tekmovati z nami in UAE-jem, so nesmiselne. V ekipi imajo Van Aerta, Rogliča, Vingegaarda, Kussa, van Baarleja …  Denarja jim že zdaj ne manjka.”

Zdaj že upokojeni kolesar, nekdanji član Quick-Stepa Philippe Gilbert je združitev označil za katastrofo.

Združitev povsem drugačnih ekip

Tudi nizozemski novinar Thijs Zonneveld v svoji kolumni za nizozemski Algemeen Dagblad zastavlja pomembna vprašanja: “Z vidika Jumbo-Visme je težko razumeti, zakaj sploh govorijo o združitvi. Ekipi sta si skoraj v vseh pogledih popolnoma nasprotni.” Pojasnil je: “Jumbo-Visma je pred desetimi leti povsem spremenila ekipo, tudi osebje. Želeli so si kredibilnosti in profesionalizma. Pri Quick-Stepu je osebje že zelo dolgo časa enako. Steklenice vina na mizi, zdravnik s temno preteklostjo, “veliki šef”, ki javno kritizira kolesarje, če ti ne dosegajo rezultatov. To je združevanje dveh kultur, kar lahko povzroča težave.”

O morebitni vključitvi Remca Evenepoela v ekipo pa je dodal: “Za Jumbo-Vismo je to edini zanimiv vidik. Remco Evenepoel, denar iz Soudala in češki multimilijonar Zdenek Bakala v ozadju. Mogoče še peščica kolesarjev in mehanikov, ostalega ne potrebujejo.”