Pogačar v letu 2023 še ni rekel zadnje

Kolesarstvo 27. Okt 202316:43 2 komentarja
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

28. in 29. oktobra bo pa sporedu kriterij Singapurja. Dirka, ki jo organizira Tour de France, bo na cestah znova združila največja imena svetovnega kolesarstva, med njimi bo tudi Tadej Pogačar, ogledali pa si jo boste lahko na Sportklubu!

Le dobrih 30 kolesarjev se bo v Singapurju spopadlo z dvajsetimi krogi po mestnih ulicah. Za nastop so predvidena nekatera velika kolesarska imena, poleg Tadeja Pogačarja še Sepp Kuss, Egan Bernal, Jasper Philipsen, Peter Sagan, Mark Cavendsih, Giulio Ciccone in Chris Froome. Pogačar ne bo edini Slovenec na startu. Ob njem naj bi nastopili še Jan Tratnik, Matevž Govekar in Domen Novak.

Na startu bodo torej tri od štirih zmagovitih majic na Touru. Pogačar je osvojil belo za najboljšega mladega kolesarja Toura, Philipsen zeleno za najboljšega po točkah, Ciccone pa pikčasto za hribolazca številka ena.

Dirko si boste lahko v živo ogledali v nedeljo od 9.30 dalje na kanalu Sportklub 1. 

Aktualnega zmagovalca dirke po Franciji Jonasa Vingegaarda v Singapurju ne bo. S tem tudi ne bo branil lanske zmage na kriteriju. Lani so se namreč za prestiž pomerili Vingegaard, Chris Froome in Vincenzo Nibali. Danec je v ciljnem sprintu ugnal tekmeca, na četrto mesto se je z zaostankom petih sekund uvrstil Enric Mas.

Tadej Pogačar je spregovoril za singapurski The Straits Time. 25-letnik je prepričan: “Še vedno sem najboljši na svetu,” ob tem pa se je pošalil: “Pač nisem zmagal ene majhne dirke v Franciji.”

“Komaj čakam na dirko po prelepih ulicah Singapurja. Ne ni velika, bo pa šlo hitro. Veliko bo taktičnih igric, ne zmaga vedno najmočnejši,” je dodal

Na kriteriju po Singapurju bodo kolesarji oddirkali po trikilometrskem krogu, ki ga bodo morali premagati dvajsetkrat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje