Solze premagale tudi Rogličevega trenerja

Kolesarstvo 8. Okt 202319:51 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Primož Roglič je na sobotni dirki po Lombardiji še zadnjič nastopil v dresu Jumbo-Visme. Zasavec bo v prihodnjih sezonah član Bore-Hansgrohe, v bavarsko moštvo pa bo, čeprav to še ni uradno, odpeljal tudi trenerja Marca Lambertsa. Ta se je prvič, odkar je jasno, da zapušča rumeno-črne, oglasil v medijih.

Dolgoletni trener Jumbo-Visme Marc Lamberts, ki je v nizozemsko moštvo prišel istočasno kot Primož Roglič in je ekipi v zadnjih osmih letih od ene najslabših ekip v svetovni seriji pomagal postati najboljša na svetu, tako kot Zasavec zapušča ’čebele’. Čeprav uradne potrditve še ni, o čemer je na petkovi novinarski konferenci govoril šef moštva Bora-Hansgrohe Ralph Denk, pa je javna skrivnost, da bo Lamberts tudi v prihodnosti deloval s slovenskim šampionom.

Odhod belgijskega trenerja bo na svoji koži najbolj občutil še en zvezdnik Jumbo-Visme Wout van Aert, ki je prav tako tesno sodeloval z Lambertsom. Vse od leta 2012. Zato je bilo njuno slovo, kot je v intervjuju za Krank dejal strokovnjak za fizično pripravo, še toliko bolj čustveno.

“Preden je odšel na zadnje klasike v Italijo, sem Wouta obiskal pri njemu doma. Z izgovorom, da se morava pogovoriti o načrtu treningov za leto 2024. To je bilo res, a zanj sem imel novico. Takšno, ki sem jo želel z njim deliti iz oči v oči. Moj načrt je bil, da ne bom jokal, a mi ni uspelo. Tudi Wout je želel izgledati močan, a se je videlo, da mu je težko. Jasno, po vseh teh letih … Še vedno se spominjam tistega poletja 2012, ko je kot 17-letni mladenič s 170 centimetri in 63 kilogrami prišel na prvi trening z željo, da bi imel kariero v ciklokrosu.”

Zgodba se je zgodila povsem drugače, Van Aert pa je postal eden najboljših kolesarjev na cesti, tekmuje pa tudi v ciklokrosu. “Vedel sem, da ima veliko ’mašino, nisem pa si mislil, da bo tako dober. Katerikoli trener bo delal z njim zdaj, bo Wout v dobrih rokah. V Jumbo-Vismi vsi sledijo isti filozofiji. Wout ne bo kar naenkrat treniral povsem drugače. In zato sem miren,” je dejal Lamberts, nato pa se posvetil tudi njegovi selitvi k Bori-Hansgrohe.

“V vsej moji karieri sem si vedno želel novih izzivov. Nekoč sem delal v velikih farmacevtskih podjetjih, a v nobenem nisem ostal dlje kot pet let. Pri Jumbo-Vismi je minilo osem let, pomagal sem na poti do vrha. Od nekoč nepomembne ekipe do najboljše na svetu. Ta krog je zdaj sklenjen.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!