Tadej Pogačar v družbi dveh legend

Kolesarstvo 18. Maj 20245:00 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

S sijajnimi predstavami na svojem debitantskem nastopu na Giru, na katerem se pelje prepričljivi zmagi na proti, je Tadej Pogačar navdušil tudi francosko kolesarsko legendo Bernarda Hinaulta.

Hvalnic na računa prvega kolesarja sveta, ki v teh dneh blesti na dirki po Italiji in se pelje prepričljivi skupni zmagi naproti, trenutno ne manjka. Zdaj je slovenskemu zvezdniku na dušo popihal Francoz Bernard Hinault. V pogovoru za Gazzetto dello Sport je Tadeja Pogačarja postavil ob bok dveh kolesarskih legend.

“Tadej je takšen kot Eddy Merckx in jaz. Čeprav prihajamo iz povsem različnih generacij, sta mi všeč njegov karakter in temperament,” je prepričan 69-letnik, zmagovalec kar desetih grandtourov. Petkrat je bil najboljši na Touru, trikrat na Giru in dvakrat na Vuelti.

Po 26 letih čas za dvojček?

Čeprav je Pogačar s svojim napadalnim slogom kolesarstva deležen tudi nekaj kritik, češ da brez potrebe razmetava moči, ki jih bo še kako potreboval predvsem poleti na dirki po Franciji, se Hinault s tem ne strinja. Tudi Jazbec in Kanibal, kakršna sta bila vzdevka Hinaulta in Merckxa, sta bila v sicer drugačnih kolesarskih časih znana po tem, da sta ostalim kolesarjem v glavnini prepuščala zgolj drobtinice.

Bernard Hinault
Bernard Hinault. Foto: Profimedia

“Pogačar želi zmagati na vsaki dirki, na vsaki etapi. Ne uspe mu vedno, ampak to niti ni pomembno. Pomemben je njegov pristop in ta mi je zelo všeč,” še pravi Hinault, prepričan, da lahko kapetan UAE Emirates v tej sezoni osvoji dvojček Giro-Tour. “Lahko mu uspe. Vemo, v kakšnem stanju je Jonas Vingegaard. Tudi če pride, to zagotovo ne bo najboljši Jonas,” zaključuje legendarni Francoz, ki mu je omenjeni podvig uspel dvakrat. Rožnato in rumeno majico je v istem letu oblekel leta 1982 in 1985.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!