Tadej Pogačar z zahvalo, ki ogreje srce (VIDEO)

Kolesarstvo 11. Maj 202418:08 2 komentarja
Foto: Profimedia

Slovenski šampion Tadej Pogačar je po sanjskem petkovem kronometru dan kasneje ugnal vso konkurenco tudi na sobotni, zahtevni gorski etapi s sklepnim vzponom na Prati di Tivo. Prednost v skupnem seštevku je zdaj še višja.

Po super ekipni predstavi UAE Emirates se Tadej Pogačar za tretjo zmago na letošnjem Giru ni posebno namučil. Izjemen posel je naredil celotna ekipa, sploh pa njegova zadnja pomočnika Felix Grossschartner in Rafal Majka. Poljak je z najboljšimi zdržal vse do vrha in slovenskega asa praktično vlekel do cilja, ko je v zadnjih nekaj metrih Pogačar le še dokončal posel in dvignil roke.

Brezpogojna pomoč vse do konca…

Slovenski šampion, ki je z zmago še povečal prednost pred konkurenco, se po novem slavju ni pozabil zahvaliti pomočnikom. Prvemu je objem skočil ravno Poljaku, nato pa je z razširjenimi rokami pričakal še preostale člane ekipe.

…in zahvala Poljaku:

Pogačar ima zdaj v skupnem seštevku 2 minuti in 40 sekund prednosti pred Kolumbijcem Danielom Martinezom, pred tretjim Britancem Geraintom Thomasom pa že skoraj tri minute (2:58).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje