Vingegaardov pomočnik po dopinški aferi nazaj na kolesu

Kolesarstvo 21. Jun 202419:07 0 komentarjev
Michel Hessmann
Michel Hessmann. Foto: Profimedia

Nemški kolesar Michael Hessmann se bo julija lahko vrnil na kolesarske dirke, potem ko je zaradi pozitivnega dopinškega testa že prestal štirimesečno prepoved kolesarjenja. Hessmann je bil na dopinški kontroli pozitiven že lansko leto.

Nemec je bil pozitiven na enega izmed diuretikov, ki je bil prisoten v zdravilu za lajšanje bolečin. Slednje je bilo dostopno brez recepta. Nemška protidopinška agencija (Nada) je tako sledila razlagi njegove odvetnice Rainer Cherkah, da Hessmann prepovedanih substanc ni zaužil namerno.

Navkljub temu pa je Nada Hessmanna kaznovala s štirimesečno prepovedjo nastopanja, saj so športniki sami odgovorni za to, kaj zaužijejo. Prepoved je začela veljati marca in bo trajala še vse do 22. julija, ko bo Hessmann ponovno lahko začel tekmovati.

Hessmann je bil zaradi uporabe prepovedanih substanc suspendiran tudi s strani ekipe Visma – Lease a bike, katere član je tudi dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Danec Jonas Vingegaard.

23-letnik je bil lani na dirki po Italiji ob Primožu Rogliču, ko je ta osvojil rožnato majico.

Zaradi uporabe prepovedanih substanc so športniki sicer običajno kaznovani s štiriletno prepovedjo nastopanja.

Hessmann je bil zaradi omenjenega dejanja tudi v kazenskem postopku, a tožilstvo proti njemu ni uspelo zbrati dovolj dokazov, zato je bil postopek januarja letos ustavljen. Uporaba nedovoljenih poživil je v Nemčiji kaznivo dejanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!