Jordan razkril zadnji pogovor s Kobejem pred tragedijo

Košarka 14. Maj 202112:47
Michael Jordan in Kobe Bryant
Michael Jordan in Kobe Bryant (Guliverimage)

Tragično preminuli Kobe Bryant bo v soboto sprejet v košarkarsko hišo slavnih. Po tradiciji ob slovesnosti košarkarji pripravijo tudi daljše govore. Zaradi nenadne smrti nekdanjega superzvezdnika Los Angeles Lakers, bo na sprejemu v njegovem imenu spregovoril največji vseh časov. Michael Jordan.

Helikopterska nesreča je na megleno kalifornijsko jutro, 26. januarja 2020, vzela življenja vseh devetih potnikov na krovu. Medn njimi sta bila tudi Kobe Bryant in njegova 13-letna hči Gianna.

Na spominski slovesnosti v dvorani Staples Center, kjer domače tekme igrajo Jezerniki, je v solzah o Kobeju razlagal tudi Michael Jordan. Kobeja je videl kot mlajšega brata, zato se je z veseljem odzval tudi na povabilo vdove Vanesse Bryant, da na sprejemu v hišo slavnih spregovori namesto Kobeja.

To bo ogromna čast. Kot bi predstavljal člana družine. S tem, ko me je poskušal posnemati na parketu, mi je namenil največjo možno čast. Najmanj kar lahko storim je, da človeku, ki je eden najboljših košarkarjev, kar smo jih videli, izkažem podporo in spoštovanje,” je prihajajočo udeležbo na sprejemu v hišo slavnih za ESPN komentiral Jordan, lastnik ekipe Charlotte Hornets.

Sprva sem mislil, da bom zaradi nastopa nervozen. Nato sem dojel, da ni nič narobe, če za nekoga, ki si ga imel neizmerno rad, pokažeš čustva,” je nadaljeval Jordan.

Michael Jordan
Michael Jordan na spominski slovesnosti (Guliverimage)

Razkril je tudi svoj zadnji pogovor, ki ga je imel s Kobejem. 8. decembra 2019 sta si izmenjala nekaj sporočil.

Kobe: “Ta tekila je bila izvrstna,” je Kobe pisal Jordanu, ki mu je podaril steklenico Cincoro tekile, ki jo prideluje. Odgovoril mu je “hvala ti, moj brat.”

Sledil je pogovor od družini in tudi o Gianni. Kobe je užival v vlogi starša in tudi njenega trenerja, saj je druga najstarejša od štirih hčera, po očetu podedovala tudi ljubezen nad košarko. “Trener Kobe?”, je Jordan vprašal Bryanta, ki mu je odgovoril v svojem tekmovalnem slogu: “Ej, trener, prav ta trenutek sedim na klopi ob parketu in razbijamo nasprotnika, 45:8.

Prav zadnje sporočilo je Jordanu ostalo najbolj v spominu: “Obožujem to sporočilo, ker prikaže ves Kobejev tekmovalni karakter.”

Enajst dni kasneje je bil Kobe obveščen, da bo sprejet v hišo slavnih. Še 49 dni je minilo, ko je ugasnilo življenje 41-letne legende Los Angeles Lakers.

Komentari

Vaš komentar