Dallas proti Minnesoti z nenavadno izbiro dresov

Košarka 21. Maj 202420:00 0 komentarjev
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Košarkarji Dallasa bodo v finalu zahodne konference igrali proti Minnesoti. Luka Dončić in soigralci na nobeni tekmi ne bodo nosili belih dresov.

Tudi če se bo serija zavlekla do sedme tekme, Dallasovih belih dresov v konferenčnem finalu proti Minnesoti ne bomo videli na parketu.

Znane so namreč kombinacije dresov na prvih štirih tekmah serije. Dallas ne bo nosil ne prvih (belih) ne drugih (modrih) dresov. Prvo, tretjo in četrto tekmo bodo odigrali v temno modrih uniformah, drugo pa v črnih dresih.

Črne drese, ki predstavljajo mestno verzijo športnih oblačil (city edition), bo Dallas sploh prvič nosil na kateri izmed gostujočih tekem.

Minnesota je vse tekme v letošnji končnici igrala v belih dresih, to se bo nadaljevalo v finalu zahoda. Tudi na prvih štirih tekmah proti Dallasu bodo Volkovi v svetlejših oblačilih.

V ligi NBA je nekoč veljalo pravilo, da domača ekipa nosi bele drese, gostujoča pa majice in hlače v barvah ekipe. S prihodom ameriškega podjetja Nike kot opremljevalca vseh tridesetih ekip se je ta tradicija prekinila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!