Ekipo znova zamenjal košarkar, zaradi katerega se Sacramentu kolca po Dončiću

Košarka 14. Jan 202418:26 0 komentarjev
Bagley Dončić
Bagley in Dončić. Foto: Profimedia

V ligi NBA se počasi začenja obdobje poslovanja, ko ekipe z menjavami igralcev poizkušajo pridobiti dodatne moči v drugem delu sezone. Posel sta že sklenila Detroit in Washington.

V ligi NBA bomo letos pozorni na 8. februar, ko se zapre prestopna tržnica. Ekipe se počasi ogrevajo za kadrovske spremembe. Dogovor sta tokrat sklenila Detroit in Washington, dve izmed najslabših ekip na vzhodni konferenci lige NBA.

Detroit tako v ameriško prestolnico pošilja Marvina Bagleyja, Isaiaha Liversa in dva izbora drugega kroga. V nasprotno smer potujeta Danilo Gallinari in Mike Muscala.

Večjih premikov na lestvici ta menjava ne bo povzročila. Obe ekipi sta v letošnji sezoni katastrofalni. Washington in Detroit zasedata 14. oziroma 15. mesto na vzhodu. Čarodeji so dobili le sedem tekem, Pistonsi zgolj tri. V letošnji sezoni so postali rekorderji po številu zaporednih porazov, zabeležili so jih 28.

Slovenskim ljubiteljem košarke je izmed igralcev, ki so zamenjali sredino, najbolj zanimiv prav gotovo Marvin Bagley. Ta je bil leta 2018 na naboru lige NBA izbran kot drugi, eno mesto pred Luko Dončićem. Poteza, ki se je Sacramento prav gotovo še danes sramuje. Za Bagleyja bo to že tretja ekipa v mladi karieri. Kot drugi izbor pa (še) ni upravičil visokih pričakovanj pred začetkom kariere.

Bagley je v letošnji sezoni nastopil na 26 tekmah, v povprečju dosega po 10 točk na tekmo, pobere pa še po 4,5 skoka na obračun.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!