V senci francoskega čudežnega dečka tudi Slovenec?

Košarka 26. Apr 202315:23 0 komentarjev
Saša Ciani
Saša Ciani je februarja debitiral v slovenski članski reprezentanci. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski košarkar Saša Ciani se je prijavil na nabor lige NBA, je razvidno s seznama na spletni strani tekmovanja. Na njem je trenutno 242 igralcev, ki so pravočasno oddali prijavo, to pa lahko umaknejo do 12. junija. Za košarkarje v ameriški študentski ligi NCAA je rok za umik prijave 31. maj.

Saša Ciani je član Cedevite Olimpije, to sezono pa kot posojen košarkar igra pri Cedeviti Junior v hrvaškem prvenstvu. Gre za 20-letnega in 206 cm visokega krilnega košarkarja, ki je letos prvič zaigral v slovenski reprezentanci.

Prva zvezda nabora bo zagotovo 219 cm visoki Francoz Victor Wembanyama. Član francoskega Boulogne Levalloisa v tej sezoni povprečno na tekmo francoskega prvenstva dosega 21,4 točke ob 9,9 skoka in 3,1 blokade.

Po predvidevanjih košarkarskih strokovnjakov bo kot drugi izbran Američan Scoot Henderson, boj za preostala mesta pa je bolj izenačen. Skupaj je za nabor prijavljenih 242 igralcev, od tega 48 mednarodnih košarkarjev.

Največ možnosti za prvi nabor imajo pri Detroitu, Houstonu in San Antonio (vsi 14 odstotkov). Sledijo Charlotte (12,5 %), Portland (10,5) in Orlando (9 %). Dallas slovenskega asa Luke Dončića bo prav tako del loterije in ima na desetem mestu tri odstotke možnosti za prvi izbor.

Žreb izborov oziroma loterija za prihajajoči nabor bo 17. maja ob 2.30 po slovenskem času. Nabor bo nato na vrsti v noči z 22. na 23. junij v Brooklynu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!