Besede Luke Dončića, ki so v Dallas pripeljale Irvinga

Košarka 9. Feb 202317:31 0 komentarjev
Kyrie Irving in Luka Dončić
Foto: Profimedia

Luka Dončić si je zelo želel združiti moči s Kyriejem Irvingom, je po debiju slednjega razkril lastnik teksaške franšize Mark Cuban. Ameriški zvezdnik je z odlično predstavo Teksašane že popeljal do prve zmage v novem poglavju kariere.

Če je bil prvi nastop Kyrieja Irvinga v dresu Mavericksov znanilec prihodnosti, je pred Telički odlična druga polovica sezone. Seveda bo potrebnega nekaj časa, preden se povsem prilagodi na novo okolje in sistem trenerja Jasona Kidda, kar se je ob debiju pokazalo v kakšni izgubljeni žogi preveč, a prvi vtis je dober.

Dallas je vodil skoraj od prve minute, a zdržal ob zaključnem naletu Clippersov. “To je bila nesebična košarka, igrali smo na pravi način. Fantom sem v garderobi dejal, da mi je bilo všeč, ker nismo paničarili v zadnji štirih minutah. Ostali smo mirni,” je po dobri predstavi, vpisal je 24 točk in 5 asistenc, dejal Irving.

“Zaenkrat se še navajajo igrati z menoj in na to, koliko odprtih metov jim lahko ustvarim, ker mene podvajajo. Naše rotacije se še izboljšujejo in prepričan sem, da bo, ko se vrne številka 77, igrati še večji užitek,” je dodal Kyrie, ki je s predstavo navdušil tudi Luko Dončića, ki se je v Los Angelesu pridružil moštvu, a tekmo spremljal v civilni opravi.

Vrhunci predstave Kyrieja Irvinga:

Slovenski zvezdnik bi se lahko vrnil že v Sacramentu, kjer bodo Mavsi zaključili gostujočo turnejo, ki bo trajala pet tekem. “Lahko vas obvestim, da je v Dallasu nekaj že treniral. Vse gre po načrtu. Bil je že na igrišču. Videli bomo, če bo lahko v petek ali soboto že igral,” je po dvoboju sporočil Jason Kidd. Mavsi bodo v Sacramentu odigrali dva obračuna v dveh dneh, v noči s petka na soboto in nato še s sobote na nedeljo po slovenskem času.

Dončić priložnost zgrabil z obema rokama

O težko pričakovani združitvi naveze Dončić-Irving je v mestu angelov spregovoril tudi lastnik franšize Dallas Mavericks Mark Cuban. Prepričan je, da bosta na parketu delovala odlično: “Navdušen sem. Luka lahko igra z vsakim, kar je že dokazal. Oba imata tako visoko košarkarsko inteligenco in hkrati nekoliko drugačen nabor orožij, da se bosta zlila na vse mogoče načine. In potem sta tukaj še Jaden Hardy in Josh Green. Josh igra na all-star ravni. Ne briga me, kaj kdo reče, res igra tako.”

Komaj 22-letni Josh Green je odkritje letošnje sezone. Z razvojem v odličnega obrambnega košarkarja je poskrbel, da se bo odhod Doriana Finneyja-Smitha manj poznal, hkrati ima v napadu precej višji potencial od izkušenejšega, zdaj že nekdanjega Telička. Brez dvoma je prav Avstralec eden od zmagovalcev menjave, saj lahko v nadaljevanju pričakuje precej večjo vlogo.

Mark Cuban in Luka Dončić
Mark Cuban je uslišal željo Luki Dončiću. Foto: Profimedia

Po odmevni menjavi med Brooklynom in Dallasom, ki je poskrbela, da ima Luka zdaj ob sebi najboljšega soigralca, s katerim si je v dosedanji karieri delil parket, so po spletu zaokrožile govorice, da je bil ključen pri odločitvi vodstva prav 23-letni Slovenec.

Cuban je potrdil, da je bilo temu res tako. Ko mu je klub predstavil možnost za menjavo, jim je Luka odvrnil: “Pojdite v akcijo. Potrebujemo talent. Gre za košarkarja na ravni Hiše slavnih in res bi rad igral s takšnim talentom.”

Željo so mu izpolnili, čeprav gre za tvegano potezo. “Zakaj si ne bi želel igrati z njim? Tako zelo preprosto je. Ne gre za igralca, ki si na tekmo vzame 40 metov. Igra na svoje prednosti, kot je to dokazal nocoj. Zdaj imamo na voljo več različnih pristopov k igri, kar je za nas ključno,” je dodal Cuban.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!