Milan Gurović pojasnil svoj striptiz: To bi storil vsak starš

Košarka 20. Maj 202415:25 1 komentar
Milan Gurović
FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Prejšnji teden je na tekmi mladinskih zasedb med ekipama Real Beograd in Mega Vizura po zvoku sirene prišlo do vsesplošnega pretepa, zgodba pa je zasuk doživela, ko se je na parketu kar brez majice oziroma zgornjega dela oblačil znašel nekdanji srbski reprezentant Milan Gurović in aktivno sodeloval v "ravsu". Nekdanji član Barcelone, Unicaje in Joventuta je za srbske medije zdaj pojasnil neljubi dogodek.

Milan Gurović je po četrtkovem škandalu za spletno stran Informer.rs med drugim opozoril na dvojne standarde.

“Košarkarska zveza je suspendirala mene in še štiri naše igralce ter tri igralce Mega Vizure. Ko sem gledal tekmo Partizana, sem te tri igralce videl, kako v civilu sedijo na klopi, tako da je več kot očitno, da imajo ljudje pri krovni organizaciji nekaj proti meni in mojemu klubu,” je povedal Gurović.

Nato je pojasnil svojo potezo: “Nekateri mediji so zapisali, da se je škandal zgodil, ker sem slekel majico. To sem storil po tem, ko je moj igralec zgrešil met in sem pač čustven človek. Slavili smo in v določenem trenutku sem skozi šipo videl, da se na parketu začenja pretep. Takoj sem stekel dol in zato nisem imel niti časa obleči majice. Storil sem to, kar bi vsak normalen starš. Vse fante pozivam, naj odprto povedo, da nisem nikogar udaril in sem jih želel le spraviti narazen.”

Gurović
Milan Gurović; FOTO: Guliverimage

Nekdanji krilni košarkar ni imel slabih namenov. Tako vsaj pravi: “Fanta, ki se je zapletel v spor z mojim sinom, sem odvlekel v kot in ga zgolj vprašal ‘kaj počneš?’, medtem sem z njim tudi že zgladil odnose.”

Rasistične žaljivke

“Dva mladinca Vizure sta z rasnimi opazkami žalila mojega igralca Simona Makueija iz Južnega Sudana. Šla sta proti njemu, da ga udarita, kar je na posnetkih lepo vidno in tu se je vse skupaj začelo,” je prepričan Gurović, ki v Beogradu vodi mladinski klub KK Real.

Odvezali bodo mošnjiček

Za Informer je Gurović, ki je z reprezentanco ZR Jugoslavije leta 2002 v Indianapolisu osvojil naslov svetovnih prvakov, ob koncu pogovora tudi zagrozil.

“Ko sem imel ‘incident’ s svojo hčerko (op. a. spletni portali so poročali o tem, da je svojo hčer Milico pretepel), sem bil takrat zelo primerna tarča določenih medijev. Ti bodo zdaj morali odvezati mošnjiček in za svoje pisanje izdatno plačali. V svoji akademiji imam trenutno 200 otrok, dodatnih 270 pa jih čaka na svojo priložnost. Ko hodim po ulici, me ljudje gledajo, kot da sem kakšen kriminalec, za kar bo nekdo plačal,” je bil oster 48-letni Srb.

Posnetek incidenta:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje