Nov korak KZS v želji po izboljšanju sojenja

Košarka 21. Maj 202420:25 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na redni seji imenoval komisijo za sodniška vprašanja in nacionalnega inštruktorja sojenja, so sporočili s krovne slovenske košarkarske organizacije.

V zadnjih letih je bilo o nezadovoljstvu med košarkarskimi sodniki v Sloveniji prelitega veliko črnila. Vrelišče spora smo doživeli novembra lani, ko so sodniki izpolnili napoved in začeli stavko, s katero so želeli doseči višje plačilo. Posledično so bile odložene tudi nekatere tekme pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, a je bila stavka po naslednjem sestankovanju in dogovoru glede povišanja sodniških taks vendarle končana.

“Na Košarkarski zvezi Slovenije je bilo v zadnjih sezonah ogromno energije in truda vloženega v sodniško tematiko. Vse z željo po dodatnem izboljšanju kvalitete sojenja. Zadnji korak v tej smeri je imenovanje nacionalnega inštruktorja sojenja ter komisije za sodniška vprašanja, ki bo skrbela za delo košarkarskih sodnikov, njihov razvoj in izobraževanja, hkrati pa bo pregledovala in analizirala njihovo delo,” so sporočili z zveze.

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je tako na torkovi redni seji za novega nacionalnega inštruktorja sojenja imenoval Andreja Jelena, v komisijo za sodniška vprašanja pa Damirja Javorja (predsednik komisije), Gorazda Trontlja, Uroša Ivanovića, Marka Vučkovića in Dejana Levpuščka.

Damir Javor, predsednik komisije za sodniška vprašanja: “Veseli me, da smo skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije naredili korak naprej in pristopili k projektu izboljšanja sojenja v vseh pogledih. Slovenija je zgodovinsko imela vedno ene najboljših sodnikov na svetu in ni razloga zakaj ne bi tako nadaljevali še naprej in postali še boljši. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi ob predanosti in trdem delu lahko naredili še veliko odličnih sodnic in sodnikov. Delali bomo predvsem na pravem odnosu do sojenja, trenerjev in igralcev. Poudarek bo na kvaliteti ter ustvarjanju ekipnega duha.”

Andrej Jelen, nacionalni inštruktor sojenja na KZS: “Z veliko mero odgovornosti prevzemam imenovanje nacionalnega inštruktorja sojenja na Košarkarski zvezi Slovenije. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi, kvalitetnim timskim delom in predanostjo nadaljevali in še nadgradili izobraževalno delo vseh akterjev na področju sodništva v Sloveniji in s tem pripomogli k zvišanju kvalitete sojenja.”

Člani izvršnega odbora so na seji sprejeli tudi predlog o sofinanciranju prevoza ekip mlajših starostnih kategorij oddaljenim klubom in potrdili vsa gradiva za redno letno skupščino Košarkarske zveze Slovenije ter določili njen datum. Skupščina bo potekala v torek, 11. junija, pred tem pa se bo odvila še zadnja redna seja IO v aktualni tekmovalni sezoni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!