Vlatko Čančar odpira novo poglavje (VIDEO)

Košarka 17. Avg 202321:26 0 komentarjev
Vlatko Čančar
Foto: Instagram/Vlatko Čančar

Vlatko Čančar si je na pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom proti Grčiji poškodoval koleno (strgana križna vez), zaradi česar bo izpustil reprezentančno akcijo in verjetno kar celotno sezono v ligi NBA. Medtem je v ZDA že prestal operacijo in začel z dolgotrajnim okrevanjem.

Vlatko Čančar se je prvič po operaciji v Kaliforniji oglasil z objavo na svojem Instagram računu. Zapisal je: “Operacija je bila uspešna. Hvala moji družini in prijateljem za spodbudo. Hvala tudi Denverju za podporo.”

“Okrevanje se začenja zdaj,” je še dodal član Denverja, ki je bil poleti tudi na seznamu želja evropskega velikana Panathinaikosa.

Objavo je  med drugim komentiral tudi soigralec v Denverju Jamal Murray, ki bo zaradi poškodbe prav tako izpustil svetovno prvenstvo. Zapisal je: “Nazaj boš prišel močnejši.”

Spominom, zanj je bilo usodno zabijanje v drugem polčasu reprezentančne tekme v Atenah. Po pristanku je obležal v bolečinah, naslednji dan pa je bilo tudi uradno jasno, da si je strgal križno vez.

Slovenski član prvaka lige NBA, s katerim ima, kar je svojevrstna sreča v nesreči, še čvrsto pogodbo, tako odpira novo poglavje rehabilitacije po hudi poškodbi kolena. Čaka ga mukotrpna pot. Čeprav podrobnosti niso znane, pa ni skrivnost, da takšna poškodba terja kar osem do devet mesecev odsotnosti.

O Čančarjevi poškodbi kolena smo se pred kratkim pogovarjali s kineziologom in reprezentančni trenerjem za kondicijsko pripravo Anžetom Mačkom. “Vložiti bo moral veliko truda in spremeniti dnevno rutino. Veliko časa bo preživel v fitnesu in se posvečal individualnemu delu. Gre tudi za psihološko utrujajoč proces,” je dejal Maček in pristavil: “Tudi ko se bo že počutil dobro, bo moral biti previden in potrpežljiv. Prehitra vrnitev je lahko usodna. Proces celjenja sprednje križne vezi pač terja svoj čas.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!