Kaj se dogaja z ZDA? Nova klofuta za NBA-zvezdnike

Košarka 13. Jul 20218:48 > 10:57
kevin Durant je prvi zvezdnik ZDA, a za zdaj jim ne gre po načrtih. A prijateljske tekme ne štejejo. to vemo vsi. Pomembno je, kaj se bo dogajajo v Tokiu. Foto: AP Photo/John Locher

Moška košarkarska reprezentanca ZDA je v seriji pripravljalnih tekem pred olimpijskimi igrami v Tokiu doživela še drugi poraz. V pretekli noči so bili v Las Vegasu od prvih favoritov za olimpijsko zlato z 91:83 boljši Avstralci. To je njihov že četrti poraz na zadnjih petih tekmah, kar je vse prej kot dober podatek pred Tokiom za Američane, a toliko boljši za Luko Dončića in druščino, ki ji apetiti rastejo iz dneva v dan.

Američani so v noči na nedeljo šokantno izgubili z Nigerijo, ki je tako postala prva afriška ekipa z zmago nad moštvom ZDA v košarki. Če je ta poraz veljal nekoliko za naključnega, saj se je zgodil le štiri dni po prvem zboru ekipe ZDA, poraz proti Avstralcem zdaj odpira vse več vprašanj.

Moštvo ZDA, nekoč znano pod imenom sanjsko moštvo, je na zadnjih petih uradnih tekmah izgubilo kar štirikrat. Ob dveh porazih na pripravljalnih turnirjih je izgubila tudi dve tekmi na svetovnem prvenstvu leta 2019. Tam je – sicer s številnimi odsotnostmi največjih zvezdnikov lige NBA – osvojila le sedmo mesto.

Vrhunci s tekme med ZDA in Avstralijo:

Mills najboljši strelec Avstralije, Lillard pri ZDA

Avstralija je v Las Vegasu tako dosegla prvo zmago v zgodovini proti Američanom. Prvi strelec moštva iz dežele tam spodaj, ki je v zadnjih 30 sekundah tekme nanizala kar šest neodgovorjenih točk, je bil Patty Mills z 21 točkami, Joe Ingles jih je prispeval 17.

Prvi strelec moštva ZDA je bil Damian Lillard z 22 točkami. Prvo ime moštva Kevin Durant je že drugo tekmo zaporedoma končal pri 17 točkah.

Komentari

Vaš komentar