Oder za Dončića in Dragića: Ko so Stožice premajhne

Košarka 30. Jun 202210:20 0 komentarjev
Dvorana v Stožicah. Foto: MaPa

Kakšna je videti dvorana v Stožicah, kjer se bosta nocoj ob 20.15 (prenos na Sportklubu) v pomembni kvalifikacijski tekmi v boju za SP 2023 pomerili košarkarski reprezentanci Slovenije in Hrvaške.

Ko bodo slabih deset minut pred tekmo na parket dvorane v Stožicah pritekli kapetan Goran Dragić in ostali slovenski reprezentanti, gre ob ognju in drugih svetlobnih ter zvočnih učinkih pričakovati navijaško eksplozijo. Mi pa smo se v največjo športno dvorano v državi podali že pred tem in preverili, kako nastaja oder za enega največjih športnih spektaklov leta.

Video: pogled v Stožice

“Specifičnost te tekme je predvsem veliko zanimanje. Stožice so tokrat vsekakor premajhne za vse tiste, ki bi želeli biti del spektakla,” poudarja Gašper Pišler, ki je kot vodja projektov pri KZS zadolžen tudi za pripravo tega dogodka. Zaključne priprave nanj so v Stožicah stekle že pet dni pred tekmo. Glavna delovna akcija pa je sledila v četrtek. Takrat je bilo v dvorani približno 100 delavcev.

Namestitev led zaslonov, priprave televizijske produkcija, nameščanje parketnih nalepk, priprava elementov za spremljevalni program, urejanje koreografije … “Dela zlepa ne zmanjka,” pravi Pišler in ob tem napoveduje tudi pester spremljevalni program. “V osrednjem odmoru bodo gledalce zabavali Dunking devils, veliko bo sponzorskih aktivacij, tik pred tekmo pa načrtujemo še glasbeno točko, ki naj ostane presenečenje,” je dodal. O končnem proračunu organizatorji še ne morejo govoriti, a priprava tovrstnih spektaklov se praviloma približa 100 tisočakom.

Zaradi varovanja, novinarskega dela in televizijskih delavcev kapaciteta dvorane tokrat ne bo polno zasedena. Pričakovati gre 11.500 gledalcev, od tega 500 hrvaških. Nameščeni bodo v delu rdečega ringa, manjši del pa neposredno za hrvaško klopjo. Ker pa so bile vstopnice tokrat razprodane v manj kot treh urah, je kot na dlani, da gre za enega tistih dogodkov, ob katerem so Stožice celo premajhne.

Nazadnje so bile Stožice povsem razprodane na četrtfinalni tekmi evropskega pokala, ko je Cedevita Olimpija gostila Bursaspor. Donedavni kapetan ljubljanskega moštva Jaka Blažič zato ve, kaj pričakovati zvečer. “Slovenija zna pričarati izjemno vzdušje. To nam bo dalo krila. Gre pa za pomembno tekmo, zato niti ne želimo pretirano razmišljati o samem spektaklu. Tudi Gogi, ki se poslavlja, razmišlja le o tem, da bi na parketu pustil srce,” pravi eden od nosilcev slovenske reprezentance.

Vse o tekmi Slovenija – Hrvaška

Bi lahko ponudili še več?! Vse kar morate vedeti pred tekmo

Anketa pred tekmo Slovenija-Hrvaška

Iz hrvaškega tabora

Skupaj neporažena? Ne bo povsem držalo

Le še Dončića morajo spraviti – na pravo stran kamere

Dončić in Dragić: O tem ne smeva govoriti

Skupaj neporažena? Ne bo povsem držalo …

Hrvati napovedujejo presenečenje: Tega še niste videli

Zvezdniške skrivalnice pred Hrvati

Edo Murić: Gogija smo že malce omehčali

Video: Kako so Slovenci osvojili Trst 

Luka Dončić je javno dregnil kapetan Dragića 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!