Le še Dončića morajo spraviti – na pravo stran kamere

Košarka 29. Jun 202219:59 0 komentarjev

"Delamo. Kako uspešni pa smo, bo pokazala tekma," je po zadnjem daljšem treningu pred četrtkovo kvalifikacijsko tekmo za nastop na SP 2023 proti Hrvaški (20.15, prenos na SK) dejal selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić in ob tem zadovoljno pogledoval proti vidno sproščeni trinajsterici.

Zvok odbijajočih se košarkarskih žog je bil ob zadnjem slovenskem večernem treningu pred četrtkovim spektaklom v veliki dvorani v Stožicah deležen odmevov. Tudi napotki selektorja Aleksandra Sekulića so se izgubljali med praznimi tribunami. Toda kapetanu Goranu Dragiću in njegovi desni roki Edu Muriću kajpak ni bilo treba razglabljati o tem, da bo že 24 ur pozneje podoba največje športne dvorane v državi povsem drugačna. Naelektrena, tekmovalna, navijaška.

Pričakuje jo tudi donedavni kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič, ki dobro ve, kako je igrati pred polnimi Stožicami. “Obetam si izjemno vzdušje. Slovenija ga zna pričarati. Verjamem, da nas bo to poneslo. Čaka nas pomembna tekma, zato je prav, da čutimo neko pozitivno vznemirjenje,” pripoveduje reprezentančni ”obrambni minister”, zavedajoč se težkega dela, ki ga čaka. “Na pripravljalni tekmi proti Italiji še nismo bili najbolj prepričljivi. Zato smo v pripravah dvignili prestavo višje. Ko smo v polni zasedbi, napad ni vprašljiv. Ključna pa bo naša želja v obrambi,” dodaja Blažič, ki izpostavlja tudi dobro ozračje v reprezentanci.

O tem smo se lahko na lastne oči prepričali tudi ob ogledu zadnjega dela treninga. Sledil mu je namreč “podaljšek”. S številnimi medsebojnimi zbadljivkami, pa tudi z meti s sredine igrišča. Prvi zvezdnik Luka Dončić je zadel v prvem poskusu. Pa se mu vseeno še ni mudilo v slačilnico. Ustavil se je še pri kameri ob robu igrišča, ki že čaka na neposredni prenos na Sportklubu. Dončić bo takrat seveda na drugi strani kamere. Selektorju ga v selitev ne bo treba prepričevati. Kot mu ne bo treba dodatno motivirati zasedbe.

“Nihče ni pričakoval, da bomo že minulo soboto, torej v Trstu, odigrali najboljšo mogočo tekmo. A treba je priznati, da je šepala igra v obrambi. Zmotil me je tudi obrambni skok. Vemo pa, da ima Hrvaška visoko in pod košem dominantno ekipo. Poleg tega pa bomo morali biti še bolj natančni v napadu,” razmišlja Sekulić, pred katerim je še ena naloga. Ker je namreč na reprezentančnem seznamu trinajst igralcev, se bo moral odločiti še za zadnji rez. Enega od košarkarjev bo moral v civilni obleki poslati na tribuno. To bo storil na dan tekme. Delo so mu ”olajšale” odpovedi. V začetku tedna je namreč postalo jasno, da se Žan Mark Šiško, kljub prvotno drugačnim napovedim, po koncu sezone z Bayernom iz Münchna ne bo pridružil soigralcem. Že pred tem je reprezentančno akcijo odpovedal Vlatko Čančar. Zaradi vračanja po poškodbi pa Sekulić na seznam ni mogel uvrstiti niti Klemna Prepeliča.

Slovenija SK

Vse pred tekmo Slovenija – Hrvaška

Dončić in Dragić: O tem ne smeva govoriti

Skupaj neporažena? Ne bo povsem držalo …

Hrvati napovedujejo presenečenje: Tega še niste videli

Zvezdniške skrivalnice pred Hrvati

Edo Murić: Gogija smo že malce omehčali

Video: Kako so Slovenci osvojili Trst 

Luka Dončić je javno dregnil kapetan Dragića 

20 let po Cimerotiću je na sceno stopil Dončić 

Vrnitev kapetana kronali s prepričljivo zmago

Nove skrbi za Hrvate

Kvalifikacije za SP 2023, Evropa, skupina C:

30. junij: 17.30, Finska – Švedska in  20.15, Slovenija – Hrvaška (SK)

3. julij: 17.00, Švedska – Slovenija (SK) in 20.00, Hrvaška – Finska

Napredovanje v naslednji krog si bodo zagotovile najboljše tri reprezentance iz skupine. V drugi fazi kvalifikacij bodo oblikovane štiri šestčlanske skupine.  Skupina C se bo križala s skupino D. Tam z izkupičkom 3:1 vodi Nemčija, Izrael in Estonija sta polovično uspešna (2:2), Poljska pa je zadnja z eno zmago. Za nastop na SP 2023 bo treba na koncu zasesti eno od prvih treh mest v posamezni skupini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!