Pestro leto za Slovenca, ki je ostal

Kolesarstvo 29. Jan 202418:24 0 komentarjev
Jan Tratnik in Jonas Vingegaard
Jan Tratnik in Jonas Vingegaard. Foto: Profimedia

Za Janom Tratnikom je konfliktna sezona. Po eni strani je ekipa Visma osvojila praktično vse, kar se v kolesarstvu osvojiti da, po drugi je leto 2023 zaznamovala huda poškodba kolena, ki ga je oddaljila od nastopa na dirki po Italiji. V novo sezono prihaja spočit, njegov koledar pa je zelo zaseden.

Jan Tratnik je zdrav, v formi in še kako motiviran. Triintridesetletnika, ki je po odhodu Primoža Rogliča ostal edini Slovenec v nizozemski ekipi Visma – Lease a bike, čaka izjemno dolga in naporna sezona. “Urnik bo izjemno pester. Zelo sem bil vesel, ko sem videl, kje vse bom dirkal letos. Komaj čakam. Zime je že skoraj konec, forma je dobra,” je Tratnik zapisal na svoji spletni strani.

Sredi novembra je “Syuk” skupaj z ekipnimi kolegi začel priprave na nov tekmovalni cikel. “Startal sem počasi. Decembra smo opravili trening v Španiji, tako da sem bil lahko za božič in novo leto v Sloveniji. Takrat sem sicer tudi zbolel.”

“Prisiljen sem bil počivati, a nato opazil, da sem bil januarja odlično pripravljen. Takrat so se treningi začeli zares. Vsak dan sem treniral od štiri do šest ur. Od oktobra sem v plan dodal tudi tek, da si ojačam koleno, pa tudi za dober začetek dneva,” je dodal nepogrešljivi član slovenske reprezentance.

Roglič Tratnik
Slovenca sta bila ekipna kolega le eno sezono. Foto: Profimedia

Tratnik bo kot rojak Tadej Pogačar kolesaril tako na Giru kot tudi na Touru. Sezono bo sicer začel 10. februarja na dirki po Murcii. Sledili bosta klasika Jaen in pa dirka po Algarvu.

Preizkusil se bo tudi na belgijskem spomeniku: dirki po Flandriji. Nato pa se bo boril tako na italijanski kot na francoski pentlji. “Upam tudi, da bom del slovenske reprezentance na olimpijskih igrah,” je dodal in se ponudil selektorju Urošu Murnu.

Tratnik bo v novi sezoni deloval predvsem v vlogi pomočnika. Na Touru bo skrbel za kapetana Jonasa Vingegaarda, ki bo napadal tretjo zaporedno rumeno majico. Spomnimo, Visma bo v letošnji sezoni branila vse tri majice na velikih tritedenskih dirkah. Na Giru je bil lani najboljši Primož Roglič, ki bo letos kolesaril za ekipo Bora – Hansgrohe, na Touru Vingegaard, na Vuelti pa Američan Sepp Kuss.

Made with Visme Infographic Maker

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!