Odločen vstop na reprezentančni oder

Košarka 1. Mar 202315:56
Saša Ciani. Foto: Aleš Fevžer

Med mladeniči, ki so v nedavno končanih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu dočakali prvo priložnost na uradni tekmi članske reprezentance, je bil tudi 19-letni Saša Ciani, za katerega že lep čas velja, da je ime slovenske košarkarske prihodnosti.

“Lepa izkušnja. Žal se ni končala z zmago. Na koncu so vendarle pretehtale izkušnje. Borbenost kratkoročno ni bila poplačana. Dolgoročno bo. Menim namreč, da nam bo ta akcija zelo koristila,” je po porazih z Estonijo in Izraelom dejal Saša Ciani, ki je na dveh tekmah povprečno dosegel 7,5 točke in 4,5 skoka.

“Velika priložnost za vse nas. Menim, da smo jo dobro izkoristili. Od prvega do zadnjega. Poleg tega ne skrivamo hvaležnosti. Braniti barve svoje države je čast. V članski ekipi še toliko bolj,” poudarja 209 centimetrov visoki krilni center, ki se utegne tudi zaradi kroničnega pomanjkanja slovenskih centimetrov zelo hitro ukoreniniti v izbrano vrsto.

Šempetrski mladenič je nase opozoril že pri koprski Primorski, se nato skupaj z Gregorjem Glasom kalil v beograjskem Dynamicu in se pozneje poskušal preko ljubljanske Ilirije prebiti v člansko ekipo Cedevite Olimpije. Ta ga je letos poslala v zagrebško Cedevito junior, kjer je v hrvaškem prvenstvu deležen vidne vloge (povprečno: 23 minut, 12 točk, 7,4 skoka).

Je to tudi napoved boja za mesto med potniki na svetovno prvenstvo? “Upam, da se bo moje ime znašlo na širšem seznamu kandidatov. Dvanajsterica za SP? Ta položaj si bo trema izboriti. Konkurenca je velika. A moja naloga je, da trdo delam. Mlad sem,” je skromno odgovoril Saša Ciani, ki je sicer članski reprezentančni utrip preveril že v lanskoletnem prvem delu priprav na EuroBasket.

Komentari

Vaš komentar