Okrepitev Cedevite Olimpije pet minut pred dvanajsto

Košarka 22. Sep 202312:01 0 komentarjev
DJ Stewart
Foto: profimedia

Cedevita Olimpija se je tik pred začetkom nove sezone okrepila s 24-letnim Američanom Dewaynom " DJ" Stewartom mlajšim.

DJ Stewart je v pretekli sezoni nastopal v Dominikanski republiki. 196 centimetrov visoki Američan je nosil dres ekipe Marineros de Puerto Plata. Pred tem je med letoma 2021 in 2023 večinoma nosil dres Miamijevega razvojnega moštva Sioux Falls Skyforce. V sezoni 2022/23 je za Skyforce nastopil na 38 tekmah rednega dela sezone, v povprečju pa dosegal po 21,7 točke, 4,3 skoke in 3,4 asistence na tekmo.

“Lepo je biti del Cedevite Olimpije. Z ženo in sinom smo v Ljubljano prispeli v sredo in v kratkem času smo že uspeli nekoliko spoznati mesto, ki je, tako kot država, čudovito. Navdušen sem, želim si čim več zmagovati, se z ekipo prebiti v končnico v vseh tekmovanjih in prispevati k uspehom od samega začetka,” je ob prihodu v Ljubljano povedal Američan.

“Stewart je napadalno zelo nadarjen. To bo njegova prva sezona v Evropi, zato upamo, da se bo čim bolje in čim hitreje prilagodil. Zadovoljni smo, da smo v našo rotacijo dodali še enega kvalitetnega igralca,” pa je dodal športni direktor Cedevite Olimpije Vlado Ilievski.

Stewarta je poleti nastopal na poletni ligi NBA, kjer je nosil dres Washington Wizards.