Roglič najprej v Maribor, nato bo trikrat izzval Pogačarja

Kolesarstvo 22. Sep 20239:22 0 komentarjev
Roglič Pogačar
Primož Roglič in Tadej Pogačar. Foto: Aleš Fevžer

Primoža Rogliča pred zaključkom letošnje kolesarske sezone čaka še nekaj preizkušenj, najprej pa se bo mudil v Mariboru. V nedeljo, 24. septembra, bo namreč odpeljal dobrodelni zlati krog.

Zlati krog s Primožem Rogličem je dobrodelni dogodek, kjer lahko vsi ljubitelji kolesarstva in Rogličevi navijači s slovenskim šampionom odpeljejo krog okoli Maribora. Na več kot 60 kilometrih dolgi trasi bo zmagovalec Gira obiskal Hoče, Starše, Ptuj, Vurberk, Duplek in Maribor.

Dogodek je dobrodelen. Zbira se namreč sredstva za financiranje in spodbujanje razvoja kolesarstva pri osnovnošolskih otrocih. Dogajanje se bo začelo ob 11. uri.

Končno dvoboj Roglič – Pogačar

Roglič bo sezono, tako kot Tadej Pogačar, zaključil v Italiji. V koledarju imata slovenska asa tri skupne dirke: Giro dell’Emilia, Tre Valli Varesine in dirko po Lombardiji. To bodo tudi njuni prvi in edini medsebojni dvoboji v letošnji sezoni.

Slovenska kolesarja bosta med glavnimi favoriti za zmago na vseh treh. Dirko Giro dell’Emilia, ki bo na sporedu 30. septembra, je Roglič dvakrat že dobil. Najboljši je bil tako leta 2019 kot 2021. Na enodnevni dirki Tre Valli Varesine (3. oktober) sta slavila oba slovenska šampiona: Roglič leta 2019, Pogačar pa bo letos branil lansko zmago. 25-letnik pa bo napadal že tretjo zaporedno zmago na zadnjem spomeniku sezone dirki po Lombardiji, ki bo 7. oktobra. Roglič na klasiki odpadlega listja še ni okusil slasti zmage.

Atomski zaključek kolesarske sezone s tremi medsebojnimi dvoboji:

30. september: Giro dell’Emilia

3. oktober: Dirka Tre Valli Varesine

7. oktober: Dirka po Lombardiji