Tudi podprvaki z novim trenerjem

Košarka 12. Jun 20249:39 0 komentarjev
Jure Močnik se vrača v Domžale. Foto: Aleš Fevžer

Damjana Novakovića bo na klopi domžalskega Heliosa nasledil Jure Močnik. V klubu upajo na vsaj triletno sodelovanje.

Cedevita Olimpija je včeraj tudi uradno predstavila novega trenerja Zvezdana Mitrovića. Na ustoličenje novega šefa stroke čakajo pri novomeški Krki. Po slovesu Gašperja Okorna naj bi bil kandidat Dejan Jakara. So pa s trenersko spremembo nekoliko presenetili pri domžalskem Heliosu, od katerega se po vsega eni sezoni, ki je bila rezultatsko sicer uspešna, poslavlja Damjan Novaković. Kot so sporočili iz kluba, ga bo zamenjal nekdanji košarkar omenjenega kluba Jure Močnik.

“Odločitvi o menjavi na trenerskem mestu so botrovale posodobljene smernice vodstva kluba glede sestave članske ekipe, kar je posledica tako finančnih zmožnosti in želje po dolgoročnem vključevanju večjega števila domačih igralcev v tekmovalni ritem na najvišjem nivoju,” so zapisali pri Kansai Heliosu.

Močnik je sicer v Heliosu že deloval kot trener v mlajših selekcijah, zadnji dve sezoni pa je preživel kot glavni trener pri ljubljanski Ježici. “Zahvaljujem se za dano priložnost. Vračam se domov in se izjemno veselim dela v enem izmed najbolj uspešnih klubov pri nas. Zavedam se odgovornosti in težke naloge, ki je pred nami, saj je Helios v zadnjih letih v samem vrhu slovenske klubske košarke,” je ob podpisu pogodbe dejal Močnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!