Albert Riera še enkrat jasno odgovoril vsem dvomljivcem

Nogomet 18. Sep 20227:51 0 komentarjev
Albert Riera zelo dobro razume tudi komunikacijo z mediji, zato ima na vsaki novinarski konferenci pripravljen kakšen "sladkorček". Foto: Jure Banfi

Nogometaši Olimpije so v sobotnem večeru znova poslali jasno sporočilo vsem tekmecem za slovenski nogometni prestol - naš namen je, da ostanemo na vrhu. Po velikem preobratu je bil trener Albert Riera jasno zadovoljen, hkrati pa je znova "pičil" tiste, ki še vedno ne verjamejo v prevlado njegove ekipe.

Malo je moštev, ki lahko na tako zahtevnem gostovanju, kot je nogometno v Murski Soboti, zaostanek z 2:0 preobrnejo v zmago. Za to potrebuješ kvaliteto, psihološko stabilnost, tudi nekaj sreče, predvsem pa karakter. In sinoči smo dobili še en dokaz več, da ga Olimpija očitno ima. Ko se je morda že zdelo, da bodo zmaji vknjižili še drugi poraz zapored in na reprezentančni odmor odšli sklonjenih glav, so Svit Sešlar, Mustafa Nukić in Timi Max Elšnik poskrbeli za deveto domačo zmago zeleno-belih v tej sezoni. Na deseti tekmi.

“Nismo popolni, tudi mi delamo napake, sploh proti kakovostnim nasprotnikom. A ne odstopamo od svojega načina igre, žogo želimo imeti v svoji posesti, nasprotnika pa pritisniti na njegovo polovico. To seveda pušča precej prostora za protinapade, a v očeh igralcev vidim žar – enostavno želijo igrati takšen nogomet. Nasprotnik je iz dveh strelov dosegel dva zadetka, takšen pač je nogomet,” je po tekmi ocenil strateg Olimpije Albert Riera.

FOTO: Aleš Fevžer.

Čontala: Olimpija si ni ustavila veliko priložnosti

Če je bil Španec prepričan, da je bila Olimpija dominantna, je trener Mure Damir Čontala ocenil, da je bil to del domačega taktičnega načrta, ki je vsaj na začetku tekme dobro uspeval.

“Olimpijo smo počakali na svoji polovici in izkoriščali prostor, ki se nam je ponujal na drugi strani. Tu smo bili pri izvedbi na začetku zelo natančni, tudi zelo konkretni in dvakrat zadeli. Olimpija si v drugem polčasu, čeprav smo bili na svoji polovici, nekih resnih priložnosti ni ustvarjala. Način, na katera smo prejeli zadetka, je nedopusten,” je po tekmi razmišljal prekmurski strateg.

Foto: Jure Banfi

Riera na družbenih omrežjih: Rezultat je posledica dominacije

Vsem dvomljivcem, ki še vedno niso prepričani v dominacijo njegove ekipe, je Albert Riera še enkrat odgovoril tudi na družbenem omrežju Instagram. Na njem je objavil statistiko včerajšnjega derbija in zapisal: “Če je kdo gledal drugačno tekmo kot jaz … Rezultat je logična posledica, čestitke fantje!”

Zmaji mirni na vrhu, v Prekmurju znova žvižgi …

Španec na klopi Olimpije je poudaril, da je zmaga še toliko bolj pomembna, ker prihaja pred reprezentančnim premorom, ko je časa do naslednje tekme veliko in so lahko njegovi varovanci v glavah zdaj precej bolj mirni.

“Pritisk je na nasprotnikih, oni morajo gledati na nas. Še naprej moramo trdo delati. Mentalno je ekipa izjemno močna, ves čas si želijo napredovati in tudi zato se lahko zgodijo takšni rezultati,” zadovoljno ugotavlja Riera.

Zadetek za zmago Olimpije:

Če je bila zmaga za zmaje zelo pomemba, je bil poraz za Muro zelo boleč. Zmage proti Kopru, ki je vsaj nekoliko zmanjšala pritisk na trenerja Damirja Čontalo, črno-belim ni uspelo nadgraditi z uspehom proti Olimpiji. S tribun Fazanerije pa so se tako po tekmi znova zaslišali žvižgi …

“Seveda so žvižgi neprijetni, to je jasno. Nanje nihče ni imun. A že večkrat sem poudaril, da imajo navijači pravico izraziti svoje mnenje. Danes seveda nikakor ne morejo biti zadovoljni z rezultatom, sploh glede na to, da smo vodili z 2:0,” izpostavlja strateg prekmurskega ponosa.