Angležinje zmagovalke prve Finalissime

Nogomet 7. Apr 20238:55 0 komentarjev
Finalissima Angležinjam; FOTO: Guliverimage

Ženska nogometna reprezentanca Anglije je zmagovalka prve izvedbe tekmovanja Finalissima, v katerem se merita celinska prvaka Evrope in Južne Amerike.

V prestižni tekmi na londonskem Wembleyju so Angležinje premagale Brazilke po enajstmetrovkah s 4:2. Po rednem delu se je dvoboj končal z neodločenih 1:1.

V rednem delu so bile Angležinje, ki so igrale na domačem stadionu, blizu lovoriki. V 23. minuti je namreč evropske prvakinje v vodstvo popeljlala Ella Toone, ki je po izdelani akciji ugnala vratarko Leticio. Ko je že kazalo, da bodo Angležinje slavile z minimalnim izidom, pa so Brazilke v tretji minuti sodnikovega dodatka izenačile. Domačim ni uspelo izbiti žoge iz kazenskega prostora, do nje je prišla Andressa Alves in jo poslala za hrbet Mary Earp.

V tem tekmovanju ni podaljškov, zato so takoj izvajali enajstmetrovke. V teh pa so Brazilke zgrešile dvakrat, domače pa enkrat – neuspešna je bila prav strelka gola v rednem delu Toone. Odločilni strel z bele točke je nato zadela Chloe Kelly in Angliji zagotovila prvi pokal Finalissima.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!