Korejci po zaključni drami do preboja v osmino finala

Nihče se ni v izločilne boje uvrstil bolj dramatično kot Korejci. Foto: AP Photo/Darko Bandic via Guliver

Svetovno prvenstvo v Katarju še naprej ponuja izjemno razburljive tekme. V skupini H je bila Južna Koreja dolgo časa na pragu izpada, toda zadetek v 91. minuti srečanja je prinesel zmago nad Portugalsko, posledično pa so Korejci prehiteli Urugvaj zaradi večjega števila doseženih golov. Urugvaj je potreboval zmago s 3:0, da bi se uvrstil v izločilne boje.

Prvo mesto v tej skupini je osvojila Portugalska s šestimi točkami, Južna Koreja pa je – ob enakem zbiru točk v primerjavi z Urugvajem – osvojila drugo mesto zaradi večjega števila doseženih golov.

Obe reprezentanci sta skupinski del končali s štirimi točkami. Korejsko razmerje danih in prejetih golov je v prvem delu tekmovanja znašal 4:4, urugvajsko 2:2, njun medsebojni dvoboj v uvodnem krogu pa se je končal brez golov.

Za Južno Korejo sta na današnji tekmi zadela Kim Younggwon (27.) in Hwang Hee-Chan (90.+1), za Portugalsko pa Ricardo Horta (5.).

Pirova zmaga Urugvaja

Urugvaj je v dvoboju z Gano sicer v prvem polčasu zasluženo prišel do želene prednosti, ko je dvakrat zadel Giorgian De Arrascaeta, Ganci pa so še pri 0:0 zapravili enajstmetrovko. V drugem polčasu so imeli oboji svoje priložnosti, ki pa jih niso izkoristili, tako da je Urugvaj v skupini končal na tretjem, Gana pa na četrtem mestu.

Portugalska se bo v osmini finala pomerila z drugouvrščeno izbrano vrsto iz skupine G, kjer igrajo Brazilija, Švica, Srbija in Kamerun, Južna Koreja pa s prvouvrščeno reprezentanco iz te skupine.

Po dveh tekmah vodi Brazilija s šestimi, Švica je zbrala tri, Kamerun in Srbija pa imata po točko. Drevišnja para sta Srbija – Švica in Kamerun – Brazilija, obe tekmi se bosta pričeli ob 20. uri.

Skupina H

GanaUrugvaj 0:2 (0:2)
de Arrascaeta 26., 32.

Južna KorejaPortugalska 2:1 (1:1)
Kim 27., Hwang 90+1.; Horta 5.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar