Kronaveter o Iličiću: Od njega se lahko v Mariboru samo učijo

Nogomet 19. Sep 202319:00 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

V Sporklubovi nogometni oddaji Pod prečko smo tokrat gostili nekdanjega nogometaša Olimpije in Maribora Roka Kronavetra. Slednji se je v oddaji razgovoril o številnih aktualnih temah, med drugim tudi o trenutni situaciji Josipa Iličića, ki je bil po odločitvi trenerja Damirja Krznarja začasno odstranjen s treningov prve ekipe vijolic. Trikratni slovenski državni prvak je prepričan, da to ni način, s katerim bodo v Mariboru rešili nastalo težavo.

Če kdo ve, kako je Maribor zapustiti skozi stranska vrata, brez zaslužene zahvale, je to Rok Kronaveter. 36-letnik je lani po štirih sezonah zapustil Ljudski vrt, v oddaji Pod prečko pa je odkrito govoril o razlogih, zakaj je bilo njegovo slovo od vijoličastega dresa prej grenko kot sladko.

Zdi se, da bo takšno tudi mariborsko (drugo) slovo Josipa Iličića, ki ga je trener Damir Krznar po porazu na večnem derbiju proti Olimpiji (1:2) prečrtal iz svojih načrtov, vse skupaj pa je včeraj preraslo v širšo krizo štajerskega ponosa, ki jo je s sestanki pozno v noč reševal celo upravni odbor kluba.

Vzporedno s pestrim dogajanjem v Mariboru je torej v naši nogometni oddaji gostoval Kronaveter, ki je glede nastale situacije zelo jasen.

“Situacija v Mariboru ni rožnata. Moram priznati, da me je situacija presenetila. Po derbiju je bil ustvarjen pritisk na Josipa Iličića, en igralec pa ni nikoli vsega kriv. Sploh ne nekdo, ki ga slačilnica obožuje in od katerega se vsi lahko učijo. Se pa mora v Mariboru nekaj spremeniti, trenutno ne deluje dobro,” ocenjuje nekdanja vijolica.

Kronaveter v oddaji Pod prečko

Z Iličićem je Maribor veliko pridobil

O karieri Josipa Iličića ni več potrebno izgubljati besed. Gre za enega največjih slovenskih igralcev vseh časov. Dejstvo je tudi, da danes ni več na nivoju, na katerem je bil pred obdobjem koronavirusa, ki je tedanjega nogometaša Atalante telesno, predvsem pa duševno precej zaznamovalo.

“V nekem trenutku je bil Iličić morda celo med desetimi najboljšimi nogometaši na svetu. Vsaka slačilnica potrebuje dve, tri vodje. Z njegovim prihodom je slačilnica Maribora veliko pridobila. Z njim ni bilo težav. Igralci ga obožujejo. Takšne kvalitete res ne vidiš vsak dan. Morda so ljudje od njega pričakovali preveč, dolgo ni igral. Mogoče je prehitro dobival tekme in minute na začetku. Na nekaterih tekmah se ni izkazal, problem pa je lahko tudi v tem, da igralca s takšno kvaliteto na igrišču drugi ne razumejo,” še ocenjuje gost oddaje Pod prečko.

Pod prečko: Debata o situaciji v NK Maribor

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!