URADNO: Real Madrid znižal plače

La liga 8. Apr 202019:32 > 19:36
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Kar se je napovedovalo, se je uresničilo. Tudi pri Real Madridu se bodo morali igralci sprijazniti z nižanjem plač. To velja tako za nogometno kot za košarkarsko ekipo.

Getty Images Sport/Gonzalo Arroyo Moreno

V klubskem sporočilu je navedeno, da so se vsi igralci in trenerji obeh ekip strinjali s predlogi vodstva. To demantira današnje navedbe španskih medijev, ki so v sredo zjutraj trdili, da številni nogometaši kraljevega kluba nasprotujejo zmanjšanju plač.

Povezano

Plače se bodo znižale za 10-odstotkov, če se bo liga nadaljevala, v primeru dokončne odpovedi pa za 20-odstotkov. Na plače košarkarjev ne bosta vplivali odločitvi Evrolige in lige ACB, saj so njihovi prihodki vezani na nogometno ekipo.

Klub iz Madrida je tako sledil preostalim španskim klubom, ki so tak ukrep sprejeli že prej. Real bi se rad s tem ukrepom izognil finančnim težavam zaradi prekinitve tekmovanj med pandemijo koronavirusa in hkrati zadržal vse plače preostalih zaposlenih na trenutni višini. Njihove plače namreč niso tako visoke kot plače igralcev, zato bi bilo nižanje slednjih velik udarec za celoten klub.