Lautaro zaradi Messija v Barco, Griezmann pa v Inter

La liga 15. Apr 202012:33 > 12:36
Getty Images/Emilio Andreoli

V trenutku, ko je Lionel Messi izjavil, da sta mu všeč stil in način igre Interjevega Lautara Martineza, so se začele špekulacije o velikem prestopu.

Povezano

Ni skrivnost, da je 22-leni napadalec, katerega odkupna klavzula znaša 111 milijonov evrov, Barcelonina prioriteta. Marca piše, da se španskim prvakom s tem odpira možnost, da v zameno za Lautara Martineza v Milano pošljejo Antoina Griezmanna.

Svetovni prvak iz leta 2018 s Francijo ima na drugi strani odkupno klavzulo v višini 120 milijonov evrov, kolikor je Barcelona zanj tudi odštela madridskemu Atleticu. Francoz se v dresu Barcelone še ni proslavil, potem ko je na 37 tekmah dosegel 14 zadetkov in dodal štiri podaje.

Lautaro želi biti novi Lionel Messi,” je veliko željo svojega varovanca razkril menedžer Alberto Yague. Martinez in Messi sta se odlično ujela že v argentinski reprezentanci, zgodbo pa želita ponoviti tudi na klubskem nivoju.

Zgodba z Griezmannom je ravno nasprotna. Že ob njegovem prihodu v Katalonijo, so španski mediji večkrat pisali, da Messi ni bil najbolj navdušen nad prihodom Francoza. V Španiji menijo, da bo Barcelona naredila vse, da ugodi želji Messija, hkrati pa brez plačila odškodnine v klub pripelje igralca, ki mu napovedujejo vrhunsko kariero.