Belorusi se ne predajajo: Zakaj bi prekinili ligo?

Nogomet ostalo 14. Apr 202022:01 > 22:06
Maksim Malinouski/EuroFootball/Getty Images

Beloruski minister za šport in turizem Sergei Kovalchuk je izjavil, da nimajo razloga za prekinitev nogometnega prvenstva zaradi epidemije koronavirusa.

Beloruska Premier liga ostaja edino prvenstvo v Evropi, ki se še vedno igra, lahko pa jo spremljate na programih Sportkluba.

Vsak dan spremljamo situacijo v državi. Če ima nekdo vtis, da ne spremljamo situacije, je v veliki zmoti. Jasno sledimo navodilom ministrstva za zdravje. Na vsakem športnem objektu so napisane smernice, ki so priporočene. Želim se obrniti na navijače. Sledite tem smernicam,” je dejal Sergei Kovalchuk in dodal: “Če se bo situacija poslabašal, a za zdaj ni nobenih predznakov za to, takrat bodo strožji ukrepi za nadaljevanje prvenstva. Danes ni takšne potrebe. Prvenstvo je zanimivo, ljudje gledajo. Nogomet je šport številka ena. Ni razloga za zapiranje lige.”

Evidentno je, da se je število gledalcev na stadionih zmanjšalo, nekatere navijaške skupine pa bojkotirajo tekme zaradi epidemije. “Glavna stvar je, da vsak državljan pravilno oceni trenutno situacijo. Nihče nikogar ne sili na stadion,” je poudaril beloruski minister za šport in turizem.

V Belorusiji imajo slabih 3.300 okužb s koronavirusom in 33 smrtnih primerov.