Oslabljeni Goričani niso bili kos Radomljam

Nogomet 8. Apr 202319:41
Veselje igralcev NK Radomlje po pomembni obalni zmagi; Foto: Jure Banfi

Nogometaši Kalcerja Radomelj so v Domžalah v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 2:0 (1:0).

V pomembni tekmi v boju za obstanek sta se v Domžalah srečali oslabljeni zasedbi Radomelj in Gorice. Predvsem slednja je pogrešala kar nekaj pomembnih igralcev, tudi Luko Stankovskega in Daria Kolobarića, zaradi bolezni je bil odsoten tudi trener Edoardo Reja. Njegovo vlogo je opravljal Sergio Porrini.

Na koncu so se veselili Radomljani, oba zadetka je prispeval Sandi Nuhanović, zdaj imajo mlinarji, ki so neporaženi zadnjih pet krogov, 30 točk in so se vsaj začasno prebili na sedmo mesto. Tako jim zelo dobro kaže v boju za obstanek, v katerem najslabše kaže Taboru, ki ima 21 točk, ter prav Gorici, ki ima po tretjem zaporednem porazu le točko več.

Po mirnem uvodu tekme so po 15 minutah domači zahtevali enajstmetrovko po prekršku nad Esterjem Soklerjem, vendar je niso dobili. Tudi v nadaljevanju ekipi nista prikazali posebej razburljive predstave, pravih priložnosti ni bilo, v 33. minuti pa so domači prišli do enajstmetrovke.

Takrat je gostujoči vratar Matevž Dajčar preveč čakal ob oddaji žoge, na koncu je do njega pritekel Sokler, goriški čuvaj mreže pa je nato ob izbijanju naredil prekršek. Enajstmetrovko je v 35. minuti izvedel Nuhanović, ki je zanesljivo zadel z 1:0.

Ob koncu polčasa so domači zahtevali še eno enajstmetrovko, saj je žoga v roko zadela Ahmeda Ankraha, vendar se sodniki niso odločili za nov strel z bele pike.

V drugem polčasu tekma sprva tudi ni bila posebej razburljiva, je pa v 63. minuti goriški napadalec Miroslav Iličić zadel vratnico, v 63. minuti pa je zgrešil Steven Juncaj.

So pa v 72. minuti Radomljani podvojili prednost. Najprej je z glavo poskusil Gaber Dobrovoljc, Dajčar je njegov poskus obranil, odbito žogo pa je v mrežo iz bližine pospravil Nuhanović.

Primorci so se tako znašli v resnih težavah, iz njih jih ni izvlekel niti prosti strel Tilna Mlakarja v 77. minuti, ki ga je obranil Emil Velić. V 86. minuti bi lahko Filip Čuić dokončno odločil tekmo, ko je stekel proti vratom gostov, a na koncu želel podati Soklerju, a je to storil slabo.

Radomlje bodo v 31. krogu prihodnjo soboto gostovale pri Muri, Gorica pa dan prej pri Kopru.

Radomlje – Gorica 2:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Šmajc, Žunič, Mežnar.
Strelec: 1:0 Nuhanović (35.), 2:0 Nuhanović (72.).
Radomlje: Velić, Marković, Dobrovoljc, Korun, Ševelj, Hrvoj, Nuhanović, Ouro (od 78. F. Čuić), N’Landu (od 93. Pogačar), M. Čuić (od 75. Sever), Sokler (od 93. Tahiraj).
Gorica: Dajčar, Brekalo (od 64. Mlakar), Mevlja, Agić (od 81. Širok), Petrović, Hrka, Ankrah, Baruca (od 81. Jukić), Juncaj (od 64. Karrica), Krajnc (od 74. Vekić), Iličić.
Rumeni kartoni: N’Landu; Juncaj, Dajčar.

KONEC TEKME!

86. minuta: Filip Čuić se je znašel sa pred goriškim vratarjem, a grdo zgrešil.

Zadetek Nuhanovića za vodstvo Radomelj z 2:0:

72. minuta: GOOOL! 2:0 za Radomlje! Po podaji v kazenski prostor je z glavo streljal Dobrovoljc, njegov strel pa je goriški vratar ubranil. A žoga se je odbila le do Nuhanovića, ki je še drugič na tekmi zatresel mrežo gostov.

64. minuta: Nova priložnost za goste. S približno 11 metrov je sprožil Junčaj, a žogo poslal visoko prek vrat.

63. minuta: Velika priložnost za Gorico. Priložnost za izenačenje se je ponudla Miroslavu Iličiću, ki pa je zadel le vratnico.

Zadetek Nuhanovića za vodstvo radomelj z 1:0:

Prekršek goriškega vratarja za 11-m:

34. minuta: GOOOL! 1:0 za Radomlje! Vratar Gorice Matevž Dajčar je v svojem kazenskem prostoru nespametno podrl Esterja Soklerja in sodnik je pokazal na najstrožjo kazen. Domače je v vodstvo popeljal Sandi Nuhanović.

30. minuta: Na igrišču se še vedno odvija prava uspavanka. Kot da bi bili nogometaši z mislimi že pri velikonočnem zajtrku.

19. minuta: V Športnem parku spremljamo zaspan uvod v tekmo, saj ekipi po slabih 20 minutah igre še nista ustrelili v okvir nasprotnikovih vrat.

Začetni postavi:

Radomlje: Velić, Marković, Ševelj, M. Čuić, Nuhanović, Hrvoj, Sokler, Dobrovoljc, Ouro, Nlandu, Korun.

Gorica: Dajčar, Brekalo, Mevlja, Agić, Petrović, Hrka, Ankrah, Baruca, Juncaj, Krajnc, Iličić.