Becker o življenju za rešetkami: Bilo je brutalno

Tenis 8. Apr 202319:07 0 komentarjev
Foto: John Sibley/Reuters/Guliverimage

Legendarni teniški igralec Boris Becker je po izpustitvi iz zapora priznal, da je bila izkušnja zanj vse prej kot prijetna.

Danes 55-letni Boris Becker je lanskega decembra zapustil zapor Huntercombe v Oxfordshiru na jugozahodu Londona, potem ko je zaradi utaje davkov odslužil osem mesecev od dveinpolletne kazni. Kot je razkril za radijsko oddajo BBC 5 Live Breakfast, je bila izkušnja zanj vse prej kot prijetna.

“Kdorkoli pravi, da zaporniško življenje ni težko in zahtevno, laže. Bilo je brutalno. Povsem drugačna izkušnja, kot jo vidite v filmih, ali pa ste jih slišali iz pripovedovanj,” je priznal trikratni zmagovalec uglednega teniškega turnirja v Wimbledonu, ki so ga britanske oblasti nemudoma po izpustitvi izgnale v Nemčijo.

V pogovoru je med drugim razkril, da se je moral vsak dan boriti za preživetje, teniška slava pa mu za rešetkami, kjer je bil obkrožen z “morilci, posiljevalci, preprodajalci drog, tihotapci belega blaga in nevarnimi kriminalci”, ni kaj prida koristila.

Zaradi izkušnje postal bolj ponižen

“Vsak dan se boriš za preživetje. Hitro se moraš obkrožiti s krepkimi fanti, saj rabiš zaščito,” je povedal Becker in pristavil, da je zaradi izkušnje postal bistveno bolj ponižen. “Sem borec. Če kaj, sem zaradi tega postal močnejši in boljša oseba,” je zatrdil Nemec.

Kot je še razkril, je sedaj pripravljen na novo poglavje v svojem življenju, močno pa se veseli tudi že prihodnjega leta, ko se bo lahko znova vrnil na Otok, saj močno pogreša London in Wimbledon.

Po pisanju Guardiana bo sicer Becker svojo zaporniško izkušnjo uspešno monetiziral, saj pripravlja dokumentarec, ki se bo osredotočal na njegovo življenje in teniško kariero. “Če kaj, sem sedaj bolj ponižen. Zdaj se zavedam, da ni pomembno, ali ti je ime Boris Becker ali pa Paul Smith. Če prekršiš zakon, si obsojen in moraš v zapor. To velja za vse,” je sklenil Becker.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!