Hermoso pričala na sodišču in ima nov klub

Nogomet 2. Jan 202416:46 0 komentarjev
Foto: Richard Callis / SPP via Guliver

Španska nogometna igralka Jenni Hermoso, ki jo je avgusta proti njeni volji na usta poljubil zdaj že nekdanji predsednik španske nogometne zveze Luis Rubiales, je ob prehodu v novo leto podpisala pogodbo z novim klubom iz Mehike, je napadalka sporočila na omrežju X (nekdanjem Twitterju). Zasedbo Pachuca je zamenjala za Tigres Femenil.

“Nič me ne osrečuje bolj kot objava, da bom del neverjetnega kluba,” je zapisala Hermoso. “Kako čudovit začetek leta,” se je na istem družbenem omrežju odzval klub Tigres Femenil, zmagovalec mehiške ženske nogometne lige.

Triintridesetletna Hermoso je v sezoni 2022/23 igrala za mehiški klub Pachuca, pred tem pa je bila članica Barcelone, nosila je tudi dresa ženskih ekip madridskega Atletica in francoskega PSG.

Hermoso je bila članica zlate španske ženske nogometne reprezentance. Španke so 20. avgusta lani postale svetovne prvakinje, a je tekmovalni dosežek nogometašic na prvenstvu v Avstraliji in Novi Zelandiji ter finalno zmago proti Angliji v Sydneyju zasenčil incident s poljubom, ki je zamajal španski nogomet.

Tedanji predsednik zveze Rubiales je med podelitvijo proti njeni volji poljubil Hermoso, to dejanje je sprožilo številne ostre odzive, tudi suspenz krovne zveze Fife za Rubialesa. Rubiales, ki je sicer ves čas trdil, da je bil poljub sporazumen, je potem pod pritiski vendarle klonil in mesec dni pozneje odstopil s položaja.

Pričanje na sodišču

Španska nogometašica se je 2. januarja pojavila na sodišču v Madridu. Sodnik bo zdaj odločil, ali naj se Rubialesu sodi zaradi spolnega napada.

“Vse je v rokah pravice, to je vse, kar lahko rečem,” je dejala novinarjem, medtem ko nekdanji predsednik zveze zanika obtožbe.

Hermoso je na sodišču pričala približno dve uri in pol, po poročanju španskih medijev pa je sodnici povedala, da je bil poljub nepričakovan in v nobenem trenutku sporazumen.

Na silvestrovo je bila gostja nacionalne televizije TVE. Povedala je, da je hvaležna za spremembe, ki jih uvajajo v smislu enakosti in solidarnosti, ter čestitala svojim soigralkam za moč, ki so jo dosegle.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!